Annonce
Ugeavisen Varde

Alexander fra Sig går efter en karriere på scenen

19-årige Alexander drømmer om at blive musicalstjerne. Han er en af eleverne på Musicaltalentskolen Vardes første hold. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Det er fire år siden, 19-årige Alexander Wessel fra Sig gik til optagelsesprøve på 7-kantens familieforestilling "Ali Baba". Han fik rollen som den onde bror Kasim, og siden har han ikke set sig tilbage.
Annonce

Varde: - Jeg har nok egentlig altid haft lyst til at spille skuespil. Men når man er dreng i Vestjylland, så spiller man fodbold. Så det gjorde jeg også, griner Alexander Wessel.

- Jeg har også altid godt kunnet lide at lave shows og optræde, men det var mere noget, jeg gjorde derhjemme. Derfor kom det ikke så meget bag på min familie, da jeg omsider tog hul på skuespillet, fortæller han.

Alexander Wessel tog sent hul på det med skuespillet i forhold til så mange andre. Men nu sætter han alt ind på det. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Før han fik rollen som Kasim i Ali Baba, havde Alexander Wessel ikke spillet teater, så især vennerne blev meget overraskede over, at han pludselig kastede al sin energi og fritid efter den nye interesse. Heldigvis syntes de tætteste kammerater, at det var fedt, og familien støttede ham hurtigt i det. Faktisk gik der ikke længe, før lillesøster Cecilia fulgte trop. Nu er de begge elever på Musicaltalentskolen Varde. Alexander med det klare mål for øje, at han på sigt vil have en karriere på de skrå brædder.

Han er da også godt på vej. For når han ikke går i 3.g på Varde Gymnasium eller på Musicaltalentskolen Varde, så har han lige brugt al sin tid på at spille Emil fra Lønneberg i Herning på Messe Center Herning. Inden da har han – foruden Varde Sommerspil – spillet med i blandt andet "Saturday Night Fever" på Vejle Musikteater og i 7-kantens opsætning af "Chicago" i Musikhuset Esbjerg. Foruden lillesøster Cecilia, så er far Jan også blevet lokket med og sidder nu i 7-kantens bestyrelse og var faktisk også med i sommerspillet i 2019. Så lige så stille omfatter interessen mere og mere af familien.

Annonce

Kærlighed på distancen

Udover familien hjemme i Sig, skolen, musicallivet og vennerne, skal der også lige være plads til kæresten Trine. Hun kommer fra Glejbjerg, og de to mødtes i forbindelse med forestillingen "Chicago".

- Hun går på en teaterskole i Göteborg nu, så vi ses cirka hver tredje weekend. Vi er et godt makkerpar og pingponger rigtig godt. Og så forstår vi, hvorfor det med skuespil og musicals kan være så vigtigt og fylde så meget i perioder, siger Alexander.

Kæresteparret taler sammen hver dag, og Alexander har da også overvejet, om han skulle søge ind på samme skole som kæresten, når han er færdig med gymnasiet. Det er endnu ikke afklaret, men umiddelbart er drømmen at komme ind på Musicalakademiet i Fredericia. Og her skal der både erfaring og udvikling til. Begge dele noget, han arbejder benhårdt med at få. Både ved at deltage i alle de forestillinger, han kan komme til, og ved at gå på Musicaltalentskolen.

Annonce

Rammer folk i hjertet

- Det fede ved at spille skuespil er, at man skal finde ind til den karakter, man spiller. Det er med til at udvikle mig som menneske, og så er det helt fantastisk at stå på en scene og mærke, at man rammer folk på følelserne, siger Alexander Wessel.

Alexander Wessel går på Musicaltalentskolen Varde for at blive klar til at søge videre ad den vej rent professionelt. Foto: Christine Aagaard-Kragh

- Jeg kan genkende meget af Emil fra Lønneberg i mig selv. Den der med at være sin egen, gå sine egne veje og altid gøre tingene ud fra de bedste intentioner, siger Alexander, som glæder sig over, at have muligheden for at udvikle sig på Musicaltalentskolen.

- Allerede efter nogle få lektioner gik jeg rundt med følelsen af, at jeg var landet et sted med mennesker, der kan være med til at rykke mig videre. Det har kun gjort mig mere ambitiøs, siger han.

Blå bog

  • Alexander Wessel, 19 år gammel.
  • Bor i Sig sammen med sine forældre, Jan og Janne Wessel Rasmussen, og lillesøsteren Cecilia på 15 år.
  • Går i 3.g på musiklinjen på Varde Gymnasium og er netop begyndt på Musicaltalentskolen Varde.
  • Er aktuel som Emil i ”Emil fra Lønneberg” på MCH i Herning.
  • Kæreste med Trine Løvlund Back, 22, som kommer fra Glejbjerg og er under uddannelse til musicalperformer på PAS Performing Arts School i Göteborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce