Annonce
Ugeavisen Varde

Alslev Gymnastikforening: Ny airtrack og spejlsal til springbadutter og dansepiger

Det er ikke så sært, at søstrene Cecilie og Freja Busch har fået 44 dansepiger, for de udstråler bare glad danseenergi, der smitter. Foto: Malene Wonsbek Foto: Malene Wonsbek
I Alslev er der godt 1200 indbyggere – de 252 er medlem af Alslev Gymnastikforening. Især dans og springhold tiltrækker de helt unge.
Annonce

Alslev: I Alslev Gymnastikforening nøjes de ikke med at skrive deres ønsker på en liste. De går aktivt ind i arbejdet for at skaffe penge. Derfor har gymnastikforeningen i år fået både ny airtrack, trampolin, springmåtter og spejlsal.

- Nu, hvor jeg har fået erfaring med, hvordan man søger penge, så er ønskelisten udvidet. Vi ønsker os flere gymnastikredskaber, der kan supplere, det vi har i forvejen, man kan jo kun få et nej, siger Jannie Louise Hansen, der efter jul går i  gang med ansøgningerne til nye aktiviteter. Foto: Malene Wonsbek

- Hvis vi vil beholde de unge mennesker her i Alslev, så er vi nødt til at kunne tilbyde dem noget særligt, ellers kører de til nabobyerne for at deltage i aktiviteter, fortæller 38-årige Jannie Louise Hansen, der både er instruktør og medlem af udvalget i Alslev Gymnastikforening.

Den gamle airtrack var både for slidt, tung og uhandy. Derfor besluttede Jannie sig for at søge midler til en ny. Efter et halvt år havde hun fået indsamlet 53.500 kroner. Og det kan nok være, at de springglade børn i Alslev nu har fået optimale træningsforhold.

Michelle Andersen leder det dygtige spring/rytmehold, hvor de 19 springgymnaster gav en lille opvisning på deres flyvefærdigheder da Ugeavisen var på besøg. Foto: Malene Wonsbek

- Jeg var faktisk overrasket over, hvor let det var at skaffe midler til redskaberne. Jeg er ikke blevet afvist mange steder, så jeg kan kun opfordre andre mindre foreninger til at gå i gang, og man kan jo kun få et nej, siger Jannie med et smil.

Annonce

Lokale bidrag

Også dansesalen er et eksempel på, at hvis der er vilje, er der vej. I Alslev Hallens multirum skal der være plads til flere forskellige funktioner, blandt andet også hockey, derfor var kravet til de spejle, der skulle være i rummet, at de skulle være ekstra hærdede.

Michelle Andersen (th) har altid et vågent øje på de 19 dygtige springgymnaster. Foto: Malene Wonsbek

- Interessen for dans er utrolig stor, og vi kan godt mærke stjerneeffekten efter Dance Company Twentys succes på TV. Gymnastikudvalget kontaktede deres netværk og i løbet af forholdsvis kort tid, havde vi fået indsamlet de godt 24.000 kroner, som spejlene kostede. I dag har vi to dansehold og i alt 44 dansere, det er helt vildt, siger Jannie, der gerne indrømmer, at søskendeparret Busch, der er danseinstruktører, skal tilskrives en stor del af æren med dansesuccessen i Alslev.

Alslev Gymnastikforening

Foreningen har 252 medlemmer og 28 frivillige, der ulønnet yder et stort stykke arbejde. Airtracken er støttet med 25.000 kroner fra DGI’s Foreningspulje, 20.000 kroner fra Sparekassen Kronjyllands gavepulje, 2500 kroner fra Udviklingsrådet i Varde og 6.000 kroner fra Alslev Skole.

I år er der følgende hold:

 • Blandet motion M/K
 • Blandet Spring/Rytme
 • Dans 0-2. klasse MGP Kids
 • Dans fra 3. klasse Juniors
 • Gåhold formiddag
 • Hockey i minihallen
 • Hold dig i form
 • Idræt om dagen
 • Idræt om dagen + Senior Gymnastik
 • Mini-spring
 • Rytmepiger
 • Senior Gymnastik
 • Spilopper
 • Voksne med Vildbasser

Yderligere informationer på Alslevsk.dk

Annonce

Danseglade søstre

19-årige Cecilia og Freja på 16 år er instruktører på de to populære dansehold i Alslev. De er i fuld gang med deres studier på henholdsvis gymnasiet og handelsskolen, de har fritidsjob hos McDonalds, og så bor ingen af dem i selve Alslev længere. Alligevel finder de tid til på frivillig og ulønnet basis at undervise.


Vi har rigtig mange småbørnsfamilier, som vi ønsker at beholde mange år på både gymnastik og spring. Børn fra 7. klasse og opefter vil typisk søge til større klubber i nabobyerne.

Jannie Louise Hansen, gymnastikinstruktør og medlem af bestyrelsen i Alslev Gymnastikforening


- Vi er ikke danseinstruktører, men vi elsker at danse. Jeg har danset i Twenty sidste år, men har ikke længere tid til det. Vi finder vi selv på trin og koreografi, og der er godt nok vild mange dansere, vi troede, at nogen ville falde fra efterhånden, siger Cecilia, der fik overtalt sin søster til at være med. Så de er to til at undervise de 20 piger, der er på holdet fra 0. til 2. klasse, og 24 piger der går på holdet fra 3. klasse og opefter. Endnu en succes i Alslev Gymnastikforening, der hviler på en dedikeret indsats fra i alt 28 frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce