Annonce
Ugeavisen Varde

Anders og Lone skiftede spor og lever drømmen en spytklat fra Vesterhavet: Parret har flere kunder i Nordsjælland end i Vestjylland - se billederne af galleriet

Anders og Lone Møller har ikke Strandgalleriet i Vejers for pengenes skyld. De gør det, fordi de elsker at kunne drive et sted så tæt på vandet i skønne omgivelser og samtidig kunne hjælpe andre mennesker. Foto: Martin Jørgensen
Parret tilbagelægger 40.000 kilometer årligt, hvor de kører land og rige rundt med kunst til Hr. og Fru Danmark. De håber, at endnu flere vil kigge forbi deres kyst-galleri, og at det kan være med til at skabe mere liv i Vejers.

Vejers: Kører du helt nede for enden af Vejers Havvej, kan du ikke undgå at støde på vandet. Men før du kommer så langt og får sand under fødderne, kan du dykke ned i kunstens verden i et af Vestjyllands største gallerier.

Strandgalleriet Vejers.

Et sted, der tilbage i 2019 blev overtaget af Janderup-parret Lone og Anders Møller, som begge valgte at skifte branche og gå all in på at skabe deres drømme-galleri lige på grænsen til klitter og bølgen blå.

Annonce

- Vi sad lige her, da vi besøgte de tidligere ejere, og så var der jo nærmest ingen grund til at forhandle noget. Jeg var i hvert fald solgt, fortæller Anders Møller, da vi bevæger os op på første sal og kigger ud ad vinduet, der har den skønneste udsigt ned til vandet.

Han har en fortid som supervisor i offshorebranchen, mens kæresten Lone har drevet forskellige virksomheder i Billund-området. Senest Dansk Mød, som hun i 2018 forlod.

Vi gik med hjertet og den fornemmelse, vi havde i maven, da vi overtog stedet her. Vi havde kigget på Blåvand og Henne også, men vi faldt for roen herude i Vejers, som har en skøn energi og er helt tæt på vandet.

Lone Møller, indehaver af Strandgalleriet i Vejers

- Vi gik med hjertet og den fornemmelse, vi havde i maven, da vi overtog stedet her. Vi havde kigget på Blåvand og Henne også, men vi faldt for roen herude i Vejers, som har en skøn energi og er helt tæt på vandet, fortæller Lone Møller, som rykkede teltpælene op og flyttede fra den midtjyske by, da han mødte Anders fra Janderup.

Farverige malerier pryder væggene, og man kan ikke andet end at blive inspireret, når man går rundt. Foto: Martin Jørgensen
Der er kunst i alle afskygninger i galleriet. PR-foto

Også ramme de yngre

Bygningen, der huser galleriet, er tidligere ejet af Lissa og Orla, som i midten af 90'erne købte Klithjem Badehotel. Herefter købte de Vejers Havvej 72, Strandgalleriets bygning, og lejede det ud til gæster, inden de i 2000 solgte badehotellet, holdt et enkelt sabbatår og herefter renoverede stedet og åbnede galleriet i 2001.

18 år senere skiftede stedet så ejere, da Anders og Lone Møller kom ind i billedet. De sprang ud i eventyret og ejer nu stedet, hvor de har forsøgt at skabe deres eget sted, samtidig med at de har videreført de gamle dyder, der har været stedets DNA i mange år.

Anders og Lone Møller udlever deres drøm i Vejers ved Strandgalleriet, som de overtog i 2019. PR-foto

- Vi vil gerne prøve at ramme de unge endnu mere. Vi har i dag 44 forskellige kunstnere i prisklassen 100 kroner og helt op til 60.000. Der skulle gerne være noget for enhver, siger Anders Møller, der flere gange under interviewet rejser sig op, hiver noget kunst frem og begynder at fortælle anekdoter om de forskellige værker.

- Det er simpelthen så fedt at give inspiration til andre. Det er fantastisk at komme ud i folks hjem og være med til at sætte et maleri op, som de bliver glade for. Det er det hele værd, siger han.

Selvom galleriet kun har åbent tre dage i ugen, så er det ikke ensbetydende med, at parret slapper af de resterende dage. Tværtimod.

- Vi kører ofte Nordsjælland tynd, hvor vi bevæger os i pendulfart rundt mellem forskellige byer. Sidste år nåede vi op på 40.000 kilometer, så vi kommer godt rundt i Danmark, fortæller Anders Møller.

Der er alverdens malerier i galleriet. Både abstrakt kunst, men også med motiver som på dette billede. Foto: Martin Jørgensen
Der er flere etagers kunst. Her er det i kælderen, hvor malerierne står side om side og er lige til at gå på opdagelse i. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Store ambitioner

Parret brænder for kunsten, deres galleri og alle de oplevelser, som jobbet giver dem. Både i Vejers, men også når de kommer ud til folk.

De leverer og monterer malerier ganske gratis. Også inden folk har bestemt sig for, om de vil købe. Som Lone fortæller, er det vigtigt, at folk også har mulighed for at se værkerne i deres eget hjem. Og det gør de hellere end gerne.

- Mange tror, at vi også forventer, at de køber noget, når vi kommer ud med malerier, og folk kan få lov til at prøve det af. Sådan fungerer det slet ikke. Det skal føles rigtigt, og når det så gør det, bliver man stolt og glad over, at man har hjulpet dem til at give en hvid væg lidt ekstra farve.

Det kan blive til arbejdsdage på helt op til 16 timer, når turen går rundt i det danske land, men det er en del af pakken. En pakke, som de ikke ville være foruden, og som de håber, at de kan videreudvikle i de kommende år.

- Vi bliver ikke millionærer på det her, men det har aldrig været hensigten. Det går op og ned for os, som for mange andre, og coronaens indtog, kort efter vi overtog, var selvfølgelig også hårdt. Vi håber bare, at vi kan blive ved med at være herude, så vi begge kan have et arbejdsliv, der bliver dækket af det, siger Lone Møller, inden Anders overtager:

- Det er bare lækkert at kunne arbejde sammen. Vi har så mange planer og ambitioner, som vi håber, at der nu kan komme ro til at planlægge. Det kunne være gin-smagninger på vores store terrasse. Vi vil gerne skabe arrangementer, der kan være med til at skabe endnu mere liv i lokalområdet. Det er vores drøm.

Det er ikke kun kunst på væggene. Også skulpturer som disse kan købes i galleriet. Foto: Martin Jørgensen
De mange niveauer giver galleriet en særlig stemning, og man føler, at man går rundt på kunst-jagt, når man bevæger sig rundt. Foto: Martin Jørgensen

Strandgalleriet Vejers

Har kontakt til mere end 40 forskellige kunstnere og har på den måde altid et bredt udvalg af god kunst med stor udskiftning.

Leverer billeder på prøve - valget er lettere, når man ser dem i egne omgivelser, og derfor kan du altid låne billeder med hjem.

Afholder løbende ferniseringer og særudstillinger med de enkelte kunstnere.

Holder åbent hele året fredag, lørdag og søndag fra kl. 11.00 - 16.00.

Adressen er Vejers Havvej 72.

Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce