Annonce
Ugeavisen Varde

Ansættelse af erhvervsguide skal hjælpe unge til håndværkeruddannelse

Varde Kommune og ProVarde vil ansætte en erhvervsguide, der skal få flere unge og virksomheder til at indgå aftale om en elev- eller praktikplads. Den nye erhvervsguide bliver tilknyttet medarbejderteamet ProVarde, som ses her på billedet.   PR-foto
Byrådet har en målsætning om, at 30 procent af de unge i Varde Kommune skal vælge en erhvervsuddannelse, og at de undervejs skal kunne finde et fritidsjob, elev- eller praktikplads.
Annonce

Varde: Virksomhederne i Varde Kommune efterspørger flere unge på erhvervsuddannelserne. Byrådet i Varde Kommune har derfor besluttet at ansætte en såkaldt erhvervsguide, der skal skabe bedre relationer mellem virksomheder, unge og uddannelsessystemet.

- Vi kigger ind i en fremtid, hvor vores virksomheder i stigende grad vil efterspørge elever, lærlinge og unge til fritidsjobs. Væksten i vores kommune afhænger af et godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og de unge, og det skal erhvervsguiden være med til at sikre, udtaler Connie Høj, formand for Udvalget Arbejdsmarked og Integration i en pressemeddelelse.

Erhvervsguiden skal arbejde med de 13-18-årige, som eksempelvis har talent for håndværk, men som mangler en hjælpende hånd til at finde den rette murermester.

Annonce

Hjælpende hånd

Fokus bliver på uafklarede, ikke-uddannelsesparate og gruppen af unge, som ikke kan få den nødvendige opbakning hjemmefra til at begynde et uddannelsesforløb.

- Vi har unge mennesker, som af forskellige årsager har et uforløst potentiale. Nogle er ubevidste om, at de råder over efterspurgte egenskaber, og andre har brug for en kærlig hånd for at komme i gang. Her kommer erhvervsguiden til at udfylde en vigtig rolle, som vi prioriterer højt i byrådet, siger Peder Foldager, Formand for Udvalget for Børn og Læring

Den nye erhvervsguide bliver tilknyttet ProVarde og forventes ansat i første kvartal af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Winnie trodser corona og har åbnet sin drøm om spisestedet Biizar på Ndr. Boulevard i Varde

Annonce