Annonce
Ugeavisen Varde

Arnfreds cykler lukker: Bikein og Arnfred på hjul sammen

Jesper Fjord og Arnfred Dinnsen har altid haft et godt samarbejde som kollegaer. Og nu bliver det endnu tættere. Begge cykelforretninger har haft medvind i 2020, hvor Bikein er vækstet med 75-80 procent og Arnfreds cykler med 27 procent. Foto: Jacob Schultz
Efter 15 år med cykelbutik på banegården i Varde har Arnfred Dinnsen solgt sin forretning og flytter nu ud til sin kollega på Ribevej, Jesper Fjord, der er indehaver af Bikein.
Annonce

Varde: Det er med blandede følelser, at 67-årige Arnfred Dinnsen lukker sin cykelforretning på banegården i Varde. En blanding af lettelse og vemod. Det er svært at skulle give slip på en god forretning med trofaste kunder. Forretningen er solgt. Det er hans egen beslutning, og den har været undervejs i et par år.

- Jeg kender kun Arnfred som kollega. Vi har ikke haft det store med hinanden at gøre, men for små to år siden luftede han tanken, om jeg kunne være interesseret i at overtage forretningen, når han syntes, tiden var inde, fortæller 45-årige Jesper Fjord, indehaver af Bikein på Ribevej.

- Selvom jeg i et par år har vidst, at jeg ville gå på pension, så er det hundesvært at give slip på den forretning, jeg har haft i 15 år. Jeg har så mange gode oplevelser at se tilbage på, siger Arnfred Dinnsen. Foto: Jacob Schultz

Og nu er det rette tidspunkt. Fra mandag den 8. februar får både Arnfred og alle hans cykler ny adresse.


Arnfred og jeg er begge vestjyder, så der gik lige lidt tid, inden vi fandt en løsning, som vi begge to får noget ud af, og jeg glæder mig rigtig meget til vores fremtidige samarbejde.

Jesper Fjord, indehaver af Bikein


Annonce

80 procent stigning

- Elcykler har næsten fra starten været min niche, og for fem år siden overgik butikken til udelukkende at forhandle elcykler. Jesper har købt min forretning, og jeg har lavet en aftale med ham om, at jeg bliver tilknyttet Bikein som konsulent, så jeg vil stadig være en del i butikken og værkstedet på Ribevej. Indenfor en toårig periode trækker jeg mig helt tilbage, siger Arnfred Dinnsen.

Jesper Fjord råder over eksperter til reparation og rådgivning omkring mountainbike- og landevejscykler og med Arnfred Dinnsen nu også indenfor elcykler. Foto: Jacob Schultz

På denne næstsidste arbejdsdag i værkstedet langs togskinnerne pakker han sammen med blandede følelser. Men han forsvinder ikke ud af branchen. Det er både godt for ham og hans kunder.

Jesper Fjord glæder sig over udvidelsen, og han er mere end klar. Siden Bikein i 2019 rykkede ind på Ribevej og fik både Netto og Vardes mest trafikerede indfaldsvej som udstillingsvindue, har forretningen haft en hurtig kadence, der for året 2020 medførte en omsætningsstigning på 75-80 procent.

Arnfred og Bikein

Arnfred Dinnsen har drevet Arnfreds cykler i 15 år fra banegården i Varde. De seneste fem år udelukkende med elcykler.

Jesper Fjord købte Bikein som et konkursbo i 2017. Dengang havde forretningen kvadratmeter hos Carstens MC. Fra december 2019 har forretningen haft adresse på Ribevej i Varde.

Virksomheden på i alt 800 kvadratmeter kommer efter sammenlægningen til at beskæftige i alt seks medarbejdere.

Annonce

Specialist i elcykler

- På grund af corona er vores branche gennemsnitlig vækstet med 15-30 procent. Folk vil ud at cykle, så de køber nye. Andre har fundet den gamle cykel frem, og den har måske trængt til et eftersyn. Vi har i hvert fald haft et ualmindeligt travlt år både på værkstedet og i butikken, fortæller Jesper, der netop på grund af corona har haft svært ved at få flere nye cykler hjem fra udlandet.

Men med købet af Arnfreds cykler er lageret igen fyldt op – nu også med et stort udvalg i elcykler.

Jesper Fjord købte Bikein som et konkursbo i 2017. Siden december 2019 har forretningen haft adresse på Ribevej i Varde. Der er 800 kvadratmeter i alt. Lige nu går Jesper klar til Arnfreds cykler. Foto: Jacob Schultz

- Butikken er corona-lukket, men cykelværkstedet er åbent. Vi må gerne sælge via telefon, mail, hjemmeside eller Facebook. I den kommende tid vil vi have fokus på at flytte og tilpasse forretning, lager og værksted med Arnfreds cykler og værktøj. Når vi må åbne butikken, er vi trimmet og helt klar – nu også med en elcykel-specialist i huset, tilføjer Jesper Fjord med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce