Annonce
Ugeavisen Varde

Astralis – et dansk stjernehold på esportshimlen

CS:GO holdet fra Astralis. Fra ventre mod højre ses Nicolai “dev1ce” Reedtz, Peter “dupreeh” Rasmussen, Lucas “Bubzkji” Andersen, Lucas “gla1ve” Rossander, Andreas “Xyp9x” Højsleth og Emil “Magisk” Reif. PR foto
Det kræver fokus på både krop og sjæl at blive blandt verdens bedste inden for esport.

Varde: Der er sket en del i forhold til, hvordan man ser på computerspil og gamere fra dengang verdens mest udbredte spil, CS GO så dagens lys i 1998 og til i dag.

Dengang hed det Half Life, og det blev i nogen grad anset for at være noget, der kun blev spillet af en særlig gruppe unge, der sjældent så dagens lys og havde svært ved at være sociale. Sådan er det slet ikke længere. I dag er esport en af verdens allerstørste sportsgrene, og der er millioner på højkant, når de bedste hold mødes.

Et af dem er danske Astralis. Her kigger man løbende ud over talentlandskabet, og blikket har da også været forbi Jakob Sommers elever på Ølgod Efterskoles spillere, fortæller Steen Laursen fra Astralis.

Annonce

- Det er givet, at man skal være i en god balance både mentalt og fysisk for at blive en dygtig esportsudøver. Jo bedre form, jo bedre præsterer du og bliver dygtigere til at koncentrere dig, holde fokus i lang tid, kommunikere skarpt og analysere og reagere på kompleksiteter og alle de ting, der gør en god spiller, forklarer Steen Laursen, der er kommunikationsdirektør hos Astralis Group.

Vigtigt med balance

Hos Astralis har man således tilknyttet både læge, sportspsykolog, diætist, søvnspecialist og fysisk træner både for det professionelle hold og for talentholdet.

Sten Laursen, kommunikationdirektør ved Astralis understreger, at det er vigtigt med en sund balance, hvis man skal være med i verdenseliten indenfor esport. PR foto

- Hvis man er forælder til et barn, der spiller meget computerspil, vil jeg helt klart opfordre til, at man begynder at sætte sig ind i det, de unge laver og hvis muligt at dele interessen. Følg lidt med, spørg ind og lær lidt om det gerne ved selv at prøve at være med. Ligesom du ville gøre, hvis dit barn gik til fodbold eller en anden sport, så er det bare meget lettere for både barn og forælder, hvis det kan være en naturlig del af samtalen over middagsbordet. Og så husk at komme ud og lege, se dine venner og få frisk luft til hjernen. Det er altid vigtigt med balance. Og så er det vigtigt, at de unge forstår, at de faktisk bliver bedre til det, de elsker, hvis de behandler krop og hjerne med respekt, siger Sten Laursen.

Astralis

Astralis begyndte med et CS-hold i 2016 og er i dag en større organisation, der også har professionelle hold i League of Legends og Fifa. Astralis gik i 2019 på børsen som verdens første børsnoterede esportsorganisation.

I dag er der ud over trænere, spillere og holdledere, 25 fuldtidsansatte på hovedkontoret i København.

CS:GO spilleren Peter ”dupreeh” Rasmussen er i øvrigt den dansker, der har den hurtigste reaktionsevne, der er målt på Københavns Universitet. Den blev målt i forbindelse med et TV2-program, ”Sportslab”, i 2018, hvor spillerne blev målt på evnen til at analysere en kompleksitet og svare rigtigt gentagne gange på tid.

Det er den slags skills, der gør, at erhvervsliv og militær flere steder har fået øjnene op for gamere, når de skal besætte visse former for stillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce