Annonce
Ugeavisen Varde

Autocampere vil gerne tæt på åen og byen

Det er udsigten til Varde Å, Thomas Leth-Sørensen og Birthe Lauridsen håber på, at autocampisterne skal kan nyde. Foto: Tatjana Johnsson
Til Varde Å Dag vil Ågruppen fortælle om planerne om at gøre en del af deres område tilgængeligt for autocampere, som ønsker at overnatte tæt på både by og natur.
Annonce

Varde: I forbindelse med Varde Å Dag har Udviklingsrådet i samarbejde med ro-, sejl- og kajakklubberne - også kaldet Ågruppen - arrangeret, at et par autocampister kigger forbi sejlklubområdet lige ned til Varde Å, fordi man gerne vil plædere for at få en plads med otte-ti autocampere op at køre, når bådene i sommerperioden alligevel ikke er på land.

Thomas Leth-Sørensen og Birthe Lauridsen kører i deres autocamper på syvende sæson, og de nyder i fulde drag denne form for ferie.

- Vi kører i hele Europa, siger Thomas Leth-Sørensen, mens han viser et tykt opslagskatalog frem over alle autocampingpladser i Europa, der, som han siger, bare vokser voldsomt år for år.

- Ved en sø som den svenske Vänern er der hele fire autocampingpladser, og det kræver kun, at der er adgang til strøm og toilet og måske endda et brusebad for at åbne en, og det har vi jo allerede her ved Varde Å, siger Birthe Lauridsen, der også sidder i roklubbens bestyrelse.

Hun har længe drømt om at der kunne være en lille autocampingplads i Varde.

- Sådan en plads kunne også tiltrække flere folk i butikkerne i Varde bymidte, og så er det forholdsvis billigt at etablere, siger Birthe Lauridsen, og Thomas Leth-Sørensen tilføjer:

- Vi spiser og drikker jo og bruger penge i de byer, vi kører til.

- Spørgsmålet er nok i sidste ende, hvem der skal administrere en autocampingplads, der har åbent et par måneder i sommerperioden. Det kunne jo både være sejlklubberne på pladsen, der tjente et par håndører ved det, men det kunne da også være folk fra Lerpøthallen, siger Birthe Lauridsen.

Foreløbig kan man kigge forbi til Varde Å Dag søndag den 18. august Og høre meget mere om autocampinglivet.

I autocamperen er der alt, hvad Thomas Leth-Sørensen og Birthe Lauridsenskal bruge, når de kører rundt for at opleve - senest har de været i Sverige på ferie. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Ågruppen

Med i Ågruppen, som de kalder sig, er Udviklingsrådet for Varde By, og det formand, Flemming Bynge, peger på, at autocampisterne kan være et godt bidrag til turismen.

- Varde by mangler byturisme, og vi kunne lave nogle fantastiske pladser ved Skibskrogen, hvor der er er fri plads om sommeren, og få gavn af den fantastiske plads ved åen og nationalparken, siger han, der kalder autocampere landevejen både.

Faktisk er kombinationen af både og autocampere ikke sjældent, da flere havne har faciliteter til autocampere.

Flemming Bynge fortæller, at både kommunen, og de involvere klubber ved åen alle er positive over for ideen med plads til autocampere, så nu skal der arbejdes på de praktiske ting. så som en tømningsplads til toiletter og finde ud af, hvem der skal står for booking og anden administration af pladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce