Annonce
Ugeavisen Varde

Bager Hansens kransekagehorn med små lækre julehapsere

Du skal bruge 460 gram af massen til at forme de ti ringe. Vej ringene af med den vægt, der er angivet på illustrationen. Rul og form hver ring, så den får to tynde ender. Foto: Annett Bruhn
Annonce

Opskrift: Massen er både til horn og hapsere - og du skal bruge følgende:

600 gram Odense kransekagemasse

240 gram sukker

60 gram florsukker

100 gram æggehvider

Æltes sammen til en fast masse. Sættes på køl til dagen efter.

Pres forsigtigt med håndfladen, så ringen får en mere flad form. Foto: Annett Bruhn
Annonce

Julehapsere

Resten af massen (540 gram) blandes med 60 gram æggehvider, så kagerne får en blødere konsistens end hornet.

400 gram af massen puttes i en sprøjtepose, hvor halvdelen sprøjtes ud i toppe á 10 gram i kakaopulver.

Toppene vendes rundt og sættes på bagepapir. Den anden halvdel sprøjtes også ud i toppe á 10 gram. De vendes i mandelflager og sættes på bagepapir.

De sidste 200 gram skal blandes med 10 gram hakkede nødder. De sprøjtes ud i toppe á 10 gram og vendes i florsukker før de sættes på bagepapir.

Hapserne bages ved 210 grader i cirka 6-7 minutter.

Sæt de to tynde ender sammen (Hornet krummer, derfor vil kransekageringen være lavere i den side, hvor de sættes sammen). Vend derefter ringene i kakao og bag dem ved 210 grader (varmluft) i 8 minutter. Foto: Annett Bruhn
Brug varm chokolade til at lime ringene sammen. Husk, den sidste ring (den største) skal vende modsat, så den pæne side vender ud og afslutter hornet. Foto: Annett Bruhn
De tre julehapsere sprøjtes direkte ned i en skål med henholdsvis mandelflager, flormelis og kakao, derefter bages de i ovnen. Foto: Annett Bruhn
Sådan ser det færdige horn og de tre forskellige julehapsere ud. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce