Annonce
Ugeavisen Varde

Biblioteket er klar til at underholde i sommerferien - håndsprit og pavilloner er indkøbt

Biblioteksleder i Varde Kommune Peter Holm Lindgaard og børnebibliotekar Tanja Espersen er sammen med kollegerne i gang med at tilpasse årets sommerferieaktiviteter til corona-tiden. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Betegnelsen "Sommer i Danmark" har fået en helt ny betydning i år, hvor coronavirussen har lagt en dæmper på rejseaktiviteterne. Danskerne skal i høj grad tilbringe tid herhjemme, og det har Varde Bibliotek taget højde for i årets sommerferieaktiviteter.
Annonce

Varde: Gennem adskillige år har Varde Bibliotek arrangeret Ferieværksted i skolernes ferier. Således også i sommerferien, hvor det plejer at vrimle med børn og især bedsteforældre, der deltager i kreative aktiviteter, bogstavjagter og alt muligt andet hyggeligt og sjovt.

Sådan bliver det også i år, men det bliver på corona-betingelser.

- Vi følger Sundhedsmyndighedernes retningslinjer og overholder krav om afstand, håndhygiejne og rengøring. Derfor vil der være begrænsning på antal deltagere, og hver deltager låner en pose med materialer til individuelt brug. Hvis pladsen er til det, kan man sætte sig ved borde/bænke på Bibliotekstorvet. Ellers kan man låne posen med og sætte sig på Torvet, ved åen eller en anden hyggekrog og være kreativ på afstand – Ferieværksted TO GO. Der er et begrænset antal poser, og de udlånes efter først til mølle-princippet, forklarer børnebibliotekar Tanja Espersen, der sammen med biblioteksleder Peter Holm Lindgaard har været i gang med at corona-sikre ferieaktiviteterne gennem en god måneds tid.

Det er dejligt at opleve, når en flok børnebørn fra fx Østerbro, der er på ferie i Varde hos deres bedsteforældre, kommer herned og deltager i vores aktiviteter.

Tanja Espersen, børnebibliotekar

Annonce

En sikker oplevelse

At statsministeren 29. maj gik på skærmen og meddelte, at der var lukket for rejselysten frem til 31. august, gjorde bibliotekets planer endnu mere aktuelle, for nu forventer man i hvert fald ikke en mindre interesse end ved en sædvanlig sommerferie.

- Allerede for et par måneder siden, begyndte vi at forberede os på, at folk ville blive hjemme denne sommer. I forvejen plejer vores ferieværksteder at være virkelig populære, og vi vil gerne give alle en god og sikker oplevelse. Så vi har været ude og købe pavilloner, så vi kan være udendørs, og vores pedel er i fuld gang med at måle op og planlægge det praktiske, forklarer Peter Holm Lindgaard.

Bliver det dårligt vejr, kan man i begrænset omfang trække indenfor, hvor der er masser af spritdispensere opsat. Noget der i øvrigt også var, inden coronavirus gjorde sit indtog.

- Den slags har vi faktisk haft siden 2018. Til at begynde med for personalet, for vi rører ved rigtig mange ting, og håndsprit har dermed en stor betydning for sygefraværet. Siden satte vi det også op for vores brugere, så hos os var håndsprit ikke noget nyt, siger Peter Holm Lindgaard.

Annonce

Dyr og DIY

Årets tema i bibliotekets Sommerferieværksted er dyr.

- Så man kan komme og lave blandt andet perlesommerfugle, insekter af paptallerkener og andre sjove dyr. Coronatiden har også gjort puslespil meget populært, så vi har arrangeret, at man kan komme og lave sit helt eget puslespil. Og endelig kan man lave en helt personlig mindeæske for engang at kunne åbne den og blive mindet om, hvad man egentlig tænkte på den sommer, coronavirus satte sit præg på, fortæller børnebibliotekar Tanja Espersen.

Ferieværksted

Sommerferieværkstedet er åbent onsdage i uge 27-32 fra klokken 11-15. (Datoer: 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7 og 1/8)

Ferieværkstedet er for børn fra 6-13 år. Mindre børn er også velkomne ifølge med en voksen. Ingen tilmelding.

På bibliotekerne i Agerbæk, Nr. Nebel, Oksbøl og Ølgod vil der de samme onsdage kl. 14-17 være mulighed for udlån af et begrænset antal Ferieværksted TO GO-poser – også efter først til mølle-princippet.

Klassefighten kører igen i år

Bibliotekets store læsekonkurrence for de kommende 1. og 6. klasser, "Klassefighten", kører som sædvanligt.

Her gælder det om at give den gas med læseriet i sommerferien. Klasserne konkurrerer indbyrdes på klassetrin om, hvilke der kan læse flest sider. I 2018 blev der slået rekord med i alt over en million læste sider.

Sidste år blev der slået rekord med antallet af deltagende klasser, der kom op på 51.

Der er præmier til både top 3 over de mest læsende klasser og til den mest læsende pige og dreng. Klassefighten løber fra 11. juni til 30. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce