Annonce
Ugeavisen Varde

Biler på Torvet vil give liv i Varde midtby

Frank Møller, medejer af WestWind-butikkerne, vil have bilerne tilbage på Varde Torv. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce

Kommentar til Peter Nielsens indlæg ”Krigen på Varde Torv”:

Frank Møller, medejer af WestWind-butikkerne, vil have bilerne tilbage på Varde Torv. Arkivfoto: Morten Nielsen

Jeg læser med glæde at Peter Nielsen og Venstre vil foreslå en åbning af torvet og tillade biler at parkerer i perioden oktober til april. Et godt forslag som jeg håber et flertal i byrådet siger ja til.

Varde by har et flot torv – fin belægning og omkranset af smukke bygninger og en super placering i centrum mellem de to gå gader. Det er næsten perfekt – eneste minus – torvet er næsten altid uden mennesker, det ligger tomt og øde hen og giver det indtryk ”der er ingen mennesker i byen” og torvet er på den måde indirekte med til at stemningen og atmosfæren mangler i centrum. Den - ”stemningen” - kan sammenlignes med et biografbesøg med 4 personer i salen eller en fodboldkamp på stadion med plads til 17.000, hvor der kun er 250 tilskuere.

Jeg har tidligere ytret mig med ønsket om at vi fik P pladserne tilbage på torvet og er af mange blevet misforstået – at bilerne skulle tillades på torvet for at få flere P pladser. Det er ikke det jeg mener – bilerne skal tilbage – for at vi får en bymidte med liv og god stemning.

Selv om man tillader parkering på torvet er det jo nemt i dag med pullerter at spærre for parkering, hvis torvet skal bruges til musik, torvemarkeder eller øvrige arrangementer. Et torv med biler vil samtidig give bedre muligheder for driften af den kommunalt ejede pølsevogn på torvet – der vil uden tvivl komme flere kunder i pølsevognen. Uden pølsevogn på torvet bliver midtbyen lidt ”fattigere”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce