Annonce
Ugeavisen Varde

Birgit: Jeg rydder op efter min søn i Varde Sommerland

- Jeg føler, at jeg er med til at rydde op efter min søn. For mig har det været god terapi at være med til at forvandle parken fra et utrygt, uhyggeligt område til et flot anlæg med masser af aktiviteter, siger Birgit Wienecke. Foto: Malene Wonsbek
Det er både forbundet med stor glæde og stor sorg, at Birgit Wienecke er med til at rydde op i det gamle Varde Sommerland.
Annonce

Varde: Den 4. juli for 12 år siden mistede Birgit Wienecke sin søn Jimmi. Han var stofmisbruger og blev kun 32 år.

- I de sidste år af hans levetid, havde vi ikke meget kontakt til hinanden, men jeg vidste, at jeg sandsynligvis kunne møde ham i det gamle Varde Sommerland, der dengang var ét stort vildnis og tilholdssted for flere misbrugere, fortæller Birgit Wienecke, der som én af de første meldte sig til at rydde op, da Kim Schou fra Varde tog initiativ til at gøre noget ved parkens forfald.

- Det var skummelt, og jeg var bange for at gå derned, og jeg tænker ofte på min søn, når vi færdes i parken, fortæller Birgit, der dog lyser op i et stort smil, når hun fortæller om alle de gode minder, hun efterfølgende har fået som frivillig i Sommerlandslauget.

Birgit Wienecke og Bjarne E. Jensen er faste, frivillige hjælpere, når der er samling i Sommerlandslauget. Der er altid rundstykker, frokost og kaffe på kanden til dem, der ønsker at hjælpe, man møder bare op, lyder opfordringen. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Mormor

- Jeg har dårlig ryg og kan derfor ikke løfte, men i de seneste mange år har jeg været madmor og stået for forplejningen, når der er arbejdsdage, rundvisninger og andre aktiviteter. Det betyder utrolig meget for min livskvalitet at være med i dette fællesskab, fortæller Birgit, der for fem år siden mødte Bjarne, som nu også er en del af de trofaste, frivillige hjælpere i Sommerlandslauget.

For to år siden tog Birgit og Bjarne desuden initiativ til deres egen aktivitet - Eventyrløbet - som de arrangerer i samarbejde med Bog og Idé, ProVarde og 7-kanten.

- I år er Eventyrløbet fastsat til den 20. oktober. Sidste år havde vi besøg af 125 børn og deres familier, der løber rundt i parken og gætter eventyrfigurer – men det er jo bare én ud af mange aktiviteter hernede, siger Birgit Wienecke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce