Annonce
Ugeavisen Varde

Blåvand: Det bliver Europas største X-Terra

Kirstsine Faber fra Pro Varde fik ideen til at få X-Terra til Vestkysten. Hun deltager ikke selv i løbet, hvor hun har mange administrative opgaver, men hun deltager gerne i lignende events, hv or hun ikke selv skal være en af tovholderne.

Tilmeldingerne til X-Terra Vestkysten, der afvikles ved Blåvand i august, slår alle forventninger.

- Der er endnu ikke givet grønt lys, men vi har fået en forhåndsgodkendelse fra Naturstyrelsen om at må udvide deltagerantallet, fortæller event-koordinator hos Pro Varde, Kirstine Faber Lauritsen, med en glæde, der er svær at skjule, for det var nemlig hende, der fik idéen om at få X-Terra til Vestkysten.

Hun fortæller med stort engagement om X-Terra Vestkyst eventen, der afvikles ved Blåvand den 27. og 28. august. Løbet går blandt andet gennem Nordeuropas største militære træningsområde, der er svømning i Vesterhavet og terrænløb i klitterne og stranden til Danmarks vestligste punkt.

- Det er første gang, at stævnet afholdes her i Vestjylland, og jeg glæder mig rigtig meget til, at deltagerne skal gennem områdets unikke natur, fortæller hun.

På nuværende tidspunkt har arrangørerne flere end 1.000 tilmeldinger, og derfor vil arrangørerne gerne fordoble deltagerantallet til 1.500 personer på den klassiske distance, og alt tyder på, at alle startnumre til samtlige distancer vil være udsolgt i løbet af marts.

- Vi er utrolig glade for den enorme interesse for X- Terra. Det har betydet, at flere lokale sportsklubber og idrætscentre er begyndt at udbyde træning målrettet at kunne gennemføre eventen, fortæller Kirstine, der oplyser, at der ligeledes vil være forskellige foredrag, officielle træningsdage, hvor folk er velkommen.

- Først kommende arrangement bliver søndag den 6. marts, hvor der afholdes demonstrationsdag af udstyr. Dette foregår i Blåvandshuk Idrætscenter, fortæller event-koordinatoren fra Pro Varde.

Yderligere info på www.xterravestkysten.dk

Brian Kirchheiner er en af de tre lokale X-Terra ambassadører. Han cykler i Oksbøl Cykelteam og har været med til at planlægge ruterne til X-Terra Vestkysten. Sammen med de to andre ambassadører vil Brian lave en rutefremvisning og officiel X-terra træning for alle med startnummer til eventen.

X-Terra Vestkysten bliver formentlig Europas største X-Terra stævne. Det er for alle aldre, for nybegyndere såvel som elite.

Der forventes op mod 2.500 deltagere. 1.500 til det klassiske stævne og 1.000 på de øvrige distancer indenfor duatlon og trailrun.

Tilmelding

XTERRA Classic: 750 m svømning - 30 km MTB - 10 km løb

XTERRA Trail Run: 5 & 10 km.

XTERRA Kids Duathlon: 1 km løb - 5 km MTB - 1 km løb

XTERRA Duathlon: 1 km løb - 30 km MTB - 10 km løb

Tilmelding på www.xterravestkysten.dk

Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce