Annonce
Ugeavisen Varde

Borgmester om genåbningsplan: Det er det bedste, vi har set i nyere tid

Det var sådan her, verden så ud for et par somre siden. Sommer, nul afstandskrav og børneloppemarked på Torvet i Varde. Før corona. Men den nye genåbningsplan giver borgmester Erik Buhl optimisme og glæde. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Muligheder. Det er Erik Buhls tanke om planen. Han hilser den velkommen. Både i forhold til planlægning og tiden til det, og i forhold til en nær fremtid, hvor man kan komme mere ud.

Kommunen: Borgmester Erik Buhl er helt klar i mælet om den genåbningsaftale, der er meldt ud:

- Det er det bedste, vi har set i nyere tid. Der er noget planlægning. Nu har vi fået det, vi har ønsket. Vi kan forberede os, og vi har noget tid til det, siger Erik Buhl (V).

Han glæder sig over mange ting og over, at der nu er en melding med muligheder, blandt andet for skolebørn, restauranter og museer. Og ikke mindst de liberale erhverv:

- Jeg er rigtig glad for, at de liberale erhverv er tilbage fra den 6. april.

På erhvervsdelen synes han, der er gode erfaringer fra det seneste år på, hvordan man kan gøre tingene. Nu håber han blot, at vejledningerne giver gode retningslinjer også.

Annonce

Tilrettede hjælpepakker

Restauranterne må først åbne med udendørs servering den 21. april og dernæst den 6. maj indendørs.

Erik Buhl forudser nødvendigheden af, at hjælpepakkerne bliver tilrettet til den nye situation.

Annonce

Børnene først

Et af de første skridt er skoleeleverne, hvor de mellemste klasser må komme tilbage 50 procent af tiden, når påsken er ovre:

- Jeg tror, det er noget af det mest afgørende nu her. Det er ingen hemmelighed, at der er stor forskel på, hvordan de enkelte elever og medarbejdere har kunnet gøre det her hjemme, siger Erik Buhl.

Borgmester Erik Buhl tror, det vil sætte et mærke med coronaen hos os. - For den generation, der oplever det her, vil der blive et før og et efter, siger han. Arkivfoto: Chresten Bergh

Han pointerer, at der vil være noget, der skal samles op på nu indenfor skoleverdenen. Det vil være en del af opgaven, når der er åbnet igen. Og med den handlekraft, han har set under corona, så er han sikker på, at den næste del også vil blive løftet godt.

Annonce

Sundt men vanskeligt

Borgmesteren har  - som mange andre - haft et år, han aldrig havde troet, skulle komme.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at verden kunne gå i stå. Din og min generation har kun oplevet fremgang. Pludselig kommer der noget, der lægger verden ned. Det, tror jeg, er sundt, men også utrolig grænseoverskridende, besværligt og vanskeligt.

Han har spurgt sig selv ind i mellem: Hvad ender det her med? For det har været med til at sætte spørgsmålstegn ved hele vores liv, som han ser det.

Men nu er det anderledes. Fordi der er muligheder.

- Vi skal ud og leve lidt, siger Erik Buhl.

Og skulle genåbningen give et udbrud i Varde Kommune, så bliver der konsekvent lukket ned:

- Skulle vi blive ramt, så tror jeg, vi er fuldstændig klar til at håndtere det.

Han bevarer optimismen - også omkring åbning af grænsen, hvilket er afgørende for en turistkommune som Varde:

- Grænseåbning – det vil vi følge tæt. Og så må vi efterlyse en langsigtet plan for den del også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Endelig kommer cykelstien

Annonce