Annonce
Ugeavisen Varde

Borgmesterkæden skiftede skuldre: Den ny borgmester vil bringe teenage-kommunen godt videre

Erik Buhl overdrog fredag borgmesterkæden til Mads Sørensen ved en sammenkomst på Varde Rådhus. Han beskrev det som et fantastisk job at have været borgmester i Varde Kommune i otte år. Mads Sørensens underskrift var allerede på kæden, ligesom hans forgængeres er. Foto: Yvonn Tittel
Borgmesterkæden i Varde Kommune skiftede skuldre fredag. Højtideligheden blev fejret på Varde Rådhus med indbudte gæster.

Varde Kommune: Det formelle var omdrejningspunktet fredag middag, da Erik Buhl overdrog borgmesterkæden til Mads Sørensen på Varde Rådhus. For det var slutningen på én mands otte år i et job, han har været utrolig glad for, og samtidig begyndelsen på én anden mands helt nye liv.

Men humoren var lige under hos Erik Buhl, som stod for første del af overdragelsesceremonien. Blandt andet omkring blomster. Men først til gaverne.

Som det er kutyme indenfor overdragelser, havde Erik Buhl gaver med til Mads Sørensen. Først et træskrin, hvor der indeni står: Gør regnskab for din husholdning. Den har Erik Buhl selv haft stående på sit borgmesterkontor. Åben, så han kunne se skriften, og fyldt med slik.

Annonce

Borgmesterrækken

Gl. Varde Kommune:

1954-1958: Rudolf Rasmussen (S), biografejer

1958-1962: Jens S. Jensen (K), grosserer

1962-1964: Rudolf Rasmussen (S), biografejer

1964-1966: Valdemar Strandvig (S), montør

1966-1989: Christen Sørensen Nielsen (V), gårdejer

1990-1998: Betty Carstensen (V), husmoder

1998-2006: Kaj Nielsen (V), gårdejer

Ny Varde Kommune:

2007-2013: Gylling Haahr (V), uddannelsesvejleder

2014-2021: Erik Buhl (V), gård-ejer

2022-?: Mads Sørensen (V), tidligere minkavler

Dernæst fik Mads Sørensen den klokke, som indleder byrådsmøderne. Det var sidste gang, Erik Buhl kunne ringe med den fredag ved ceremonien. Erik Buhl håber for sin efterfølger, at der bliver lige så god tone i det nye byråd også, så Mads Sørensen kun skal bruge den i begyndelsen af byrådsmøderne - og ikke for at skabe ro under mødet.

Husk egne blomster

Så kommer vi til blomsterne, for de var en gave til Mads Sørensens kæreste, Tina, som sad ved hans side. Erik Buhl rådede sin efterfølger til selv at komme hjem med blomster. Han var på et tidspunkt lidt for rundhåndet med at give buketter fra arrangementer videre til sin kone, Lone, som måtte spørge: Hvem er blomsterne fra i dag?

Erik Buhl takkede også sin hustru, Lone, for den store opbakning, han har haft til jobbet som borgmester. Han har haft en weekend i måneden helliget familien. Næsten: - Man kan godt få lov at kigge mail, hvis man er godt gift, lød det med smil i stemmen fra Erik Buhl. Foto: Yvonn Tittel

Det kunne tydeligt ses i ansigterne hos både den gamle og den nye borgmester, at det var en stor dag. Og også en stor opgave.

Det er en opgave, der kan opsluge en, lød det fra Erik Buhl:

- Du har et rigtig stærkt hold omkring dig. Husk, at du har en opgave, du ikke kan løse alene.

Mads Sørensen, som havde en stor del af familien med til ceremonien, har haft halvanden måned til at vænne sig til tanken om at skulle være borgmester fra 1. januar 2022 - og han tager meget med fra sin forgænger. Blandt andet den folkelige tilgang til jobbet. Han kom i byrådet for otte år siden, da Erik Buhl blev borgmester:

- Så man kan sige, at jeg har været i mesterlære, sagde Mads Sørensen.

Annonce

En 16-årig kommune

Han og Tina har selv teenagere hjemme i huset, og det er netop, hvad Varde Kommune er nu, reflekterede den nye borgmester. Men ikke nogen ustyrlig teenager. Han synes netop, at han overtager ledelsen af en veldrevet kommune:

- Vi er et godt sted. Vi står på et rigtig godt fundament, sagde Mads Sørensen i sin tale.

Mads Sørensen (V) er ny borgmester i Varde Kommune. Han synes, det er en meget stor ære og et privilegium at få den opgave - og så roser han sin læremester - Erik Buhl. Foto: Yvonn Tittel

Som formand for kultur og fritid har han været vant til den repræsentative og udadvendte rolle, som en borgmesterpost også rummer:

- Det hviler jeg egentligt ret godt i, siger Mads Sørensen.

Og mandag den 3. januar er hans første dag på kontoret, når han klokken 8 møder ind på Varde Rådhus. Som borgmester.

Annonce
Ugeavisen Varde

Arne-pensionen skal rulles tilbage

Annonce
Ugeavisen Varde

35 års jubilæum: Jan Pedersen, Primo

Annonce
Ugeavisen Varde

Undgå bøde: Kend faldgruberne omkring cykellygter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Lone er lige fyldt 60, har taget ny uddannelse og skifter nu branche: - Jeg kiggede mig selv i spejlet og tænkte, "hvad laver jeg her?"

Ugeavisen Varde

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Ugeavisen Varde

Folk & Kultur er klar igen til sommer

Ugeavisen Varde

Hør om ytringsfrihed i den digitale tidsalder

Ugeavisen Varde

Tigermand vender tilbage til Varde med eventfirma

Ugeavisen Varde

Kammerkor gæster Varde med nordisk musik

Ugeavisen Varde

Esbjergenser udstiller på kunstmuseet i Tistrup

Ugeavisen Varde

Forfattere fortæller om de danske, som flygter

Ugeavisen Varde

Cykel for Sagen prøver ny rute - nu bliver start og slut i Varde

Ugeavisen Varde

Eventyrets og barndommens land

Ugeavisen Varde

Mangel på medarbejdere: Pædagogernes formand fortæller om underbemandet personale, som skriger på hjælp i svær coronatid

Ugeavisen Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce