Annonce
Ugeavisen Varde

Botex i Varde: Her får du boligmode i metervis

Seatex stofgardiner er, som ordet antyder, lavet af plastikflasker, der er fisket op fra verdenshavene. Gardinet er utrolig populært, fortæller Trine Clausen, der kigger på de forskellige farver sammen med gardinmontør Monique Davidsen (th). Foto: Malene Wonsbek
Corona har fået folk til at sætte ekstra stor fokus på hjemmet. Det er basen, og her skal være hyggeligt. Mange har fået ryddet op, fået malet, købt nye møbler, nips og gardiner. Sammen med Monique Davidsen kører Trine Lindholm Clausen ud til kunder for at rådgive dem med valg af nye gardiner og tekstiler til boligen.

Varde: Tekstiler forarbejdet i naturprodukter som eksempelvis hør, gardinløsninger syet i tekstiler baseret på genbrugsplast fra havet, gardiner der nedbryder bakterier, automatiserede gardinløsninger. Samlet i én sætning så hitter alle former for gardiner lige nu. Hos Botex i Varde har de to gardinkonsulenter rigtig travlt.

Loungestemning med to lags stofgardiner, hvor det ene gardin bare er til at tage indsyn eller skarpheden af lyset, og det andet er til at lukke helt for eller mørkelægge. PR-foto

- Lad os bare hoppe let hen over logikken – eller rettere – manglen på samme, at vi har 600 kvadratmeter under tag med stof, garn og boligtekstiler, som er coronanedlukket. Det andet ben i vores forretning – gardinmonteringen er åben. Vi må lave gardinløsninger til folk, tage ud og måle op, vejlede og montere, så det gør vi, selvfølgelige under de forhold, som er nødvendige i disse coronatider, fortæller indehaver af Botex i Varde Trine Lindholm Clausen, der senere i år kan fejre 20 års jubilæum med butikken.

Man kan få intelliente gardiner, der kan styres via en fjernbetjening eller en app. Her kan man lave forskellige scenarier for gardinerne, eksempelvis kan man lave en ferie-tidsindstilling, så gardiner er i bevægelse, når man ikke er hjemme, hvilket betyder, at huset ikke ser tomt ud. PR-foto
Annonce

Slut med gør det selv

For knap 20 år siden var gør-det-selv trenden med hjemmesyede gardiner og øvrige boligtekstiler på sit højeste. Folk ville selv sy og montere. Med årene var der flere og flere, der ønskede hjælp, og siden 2006 har Botex i Varde tilbudt færdiglavede gardinløsninger til deres kunder.

Gardiner skaber både stemning og personlighed i hjemmet. PR-foto


Tekstiler er lydabsorberende. Der bliver en god akustik i hjemmet, når der både er gardiner og andre tekstiler.

Trine Lindholm Clausen, indehaver af Botex i Varde


- Efter en lang periode med ”hårde” flader, en stringent indretningsstil og hvidt-i-hvidt boomer markedet nu med bløde løsninger, der indrammer hjemmet og familiens personlighed. Gardiner i lange baner, plaider og puder er tilbage i hjemmene – i afstemte naturlige farver, fortæller Trine Clausen.

Indehaveren af Botex i Varde tror, at hørkvaliteter, groft vævet og med masser af struktur i jord- og naturlige farver vil få endnu mere fokus i 2021. PR-foto
Annonce

Genanvendelighed i fokus

I særdeleshed hitter lange stofgardiner, bæredygtige, energivenlige og intelligente gardinløsninger.

Gardiner lavet af genbrugsplast er blevet utrolig populære. PR-foto

- Især hos de unge mærker vi forespørgslen på de genanvendelig og bæredygtige gardiner. De køber kvalitet og tænker gardiner som langtidsholdbare produkter, så køb og smid væk-kulturen er yt, i hvert fald når det gælder gardiner, siger butiksindehaveren.

Hun viser en lækker hørkvalitet, groft vævet og med masser af struktur frem, for hun tror netop, at gardiner i hør struktur og genanvendelige kvaliteter i jord- og naturlige farver vil få endnu mere fokus i 2021.

Man kan sagtens få fleksible gardiner, der kan monteres øverst, nederst eller midt i vinduet. PR-foto

- I en lang periode har solafskærmning inde i vinduesrammerne været de mest solgte løsninger, men nu ser vi større og større efterspørgsel på stofgardiner fra gulv til loft, som oser af hygge og stemning til hjemmet samt bidrager til en god akustik. Gardinløsninger laves også med lag på lag for et mere lounge-agtigt udtryk, eller også gerne kombineret med solafskærmning inde i vinduet, som eksempelvis plissegardiner, rullegardiner eller twistgardiner, forklarer Trine Clausen om de gardintrends, der hitter lige nu.

Fjernbetjeningen til gardinerne kan eventuel ligne en strandsten som denne. Denne model fås også i andre farver. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Gardintrends

Energieffektive plissegardiner lavet af genanvendte materialer og med en helt særlig cellestruktur, så de kan regulere temperaturen i rummet og reducere energiudgiften, er der også stor efterspørgsel på. Især fordi denne gardinløsning er så fleksibel, at den kan placeres i toppen, i bunden eller i midt i vinduet alt efter vores kunders behov, lyder meldingen fra indehaveren af Botex i Varde.

En anden tendens som også er i særlig stor fremgang er – de intelligente gardiner.

- De kan styres via en fjernbetjening eller en app, hvor du kan lave forskellige scenarier for dine gardiner, eksempelvis kan man lave en ferie tidsindstilling, så gardiner er i bevægelse når du ikke er hjemme, hvilket betyder, at huset ikke ser tomt ud, forklarer indehaveren af Botex og tilføjer:

Plissegardiner fra blandt andre Duette har en cellestuktur, der hjælper med at holde varmen inde om vinter og ude om sommeren. Det er fleksible gardiner, der kan monteres øverst, nederst eller midt i vinduet. PR-foto

- Udover tendenserne med lange stofgardiner, bæredygtige, energivenlige og automatiserede gardiner, så kan det være, at der i kølvandet på coronapandemien kommer mere fokus på bioaktive stofgardiner, som nedbryder bakterier. De har hovedsagelig været brugt på eksempelvis sygehuse, men jeg kunne godt forestille mig, at de også vil blive mere efterspurgte i fremtidens private hjem.

Bølgende stof i lange baner har også stor effekt på akustikken. PR-foto

5 råd til dig der tænker i nye gardinløsninger

  1. Hvordan er dine vinduer placeret i forhold til de fire verdenshjørner? Hvornår er sollyset mest generende i dit rum?
  2. Hvor tætte skal gardinerne være? Er der behov for lidt lysafskærmning, afskærmning for indsyn ude fra, eller skal det være helt mørklæggende?
  3. Har du problemer med akustikken, eller at der bliver for varmt i rummet på grund af solen?
  4. Sørg for at have den røde tråd igennem hele DIT hjem ved valget af materialer og farver til dine nye gardiner.
  5. Skal du bygge nyt, så husk at få lagt gardiner ind i byggebudget fra starten. Mange bliver overraskede, når huset næsten står færdigt, og man pludselig også skal have gardiner. Måske man skulle have lagt strøm ind til vinduerne, hvis man kunne tænke sig at fjernbetjene sine gardiner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce