Annonce
Ugeavisen Varde

Brug dine penge lokalt

grafikken
Annonce

Det meste står i coronaens tegn i øjeblikket. Fordi virussen har så stor indvirkning på alt, hvad vi foretager os. På tankerne. På stemningen. På livet i byen. På livet derhjemme. Og ikke mindst på erhvervslivet.

For selvstændig kultur- og naturformidler Merete Vigen Hansen har coronaen vendt op og ned på rigtig meget. Hendes firma, hendes søns konfirmation, hendes 50 års fødselsdag. Planer, som hun og familien glædede sig til, og ikke mindst hendes levebrød er i dén grad blevet ramt. Men det har også ført et nyt engagement med sig. Det kan du læse mere om i denne udgave af Ugeavisen Varde. I Meretes klumme og artikler.

Annonce

Opbakning til de lokale

Jeg har aldrig selv haft en virksomhed, så på den måde taler jeg mod bedrevidende. Men omvendt kan jeg se, hvad der sker hos virksomhederne lige nu og høre, hvad de siger om situationen. Den er alvorlig. Det er deres eksistensgrundlag, det gælder.

En stor del af erhvervslivet er i dén grad ramt af den coronakrise, vi står midt i lige nu.

Mange af vores lokale butikker, spisesteder, håndværkere og andre forretningsdrivende lider hårdt under følgerne af coronakrisen. Man behøver bare gå en tur ned i vores byer eller en tur online på facebook for at se, hvordan konsekvenserne rammer.

Erhvervslivet er uendelig vigtigt, og derfor opfordrer vi på Ugeavisen Varde til, at vi alle køber varer og serviceydelser hos lokale firmaer. Særligt i denne tid.

Fordi det er så vigtigt, at vi har et godt erhvervsliv, når vi kommer på den anden side af Coronaens hærgen.

Derfor kan du også i denne ugeavis se en liste over de steder, hvor du kan købe takeway-mad. For at mindske smitterisikoen er landets spisesteder lukket ned, så vi ikke samles på restauranter og smitter hinanden, men mange lokale spisesteder laver mad ud af huset.

Det er lige nu og i den kommende tid, at de lokale forretningsdrivende har brug for omsætningen. Har du lyst til at være med til at hjælpe dem, så er der masser af måder at gøre det på. Med store investeringer, mellem og små. Det hele betyder noget.

Vi kan med dette initiativ ikke stoppe udbredelsen af coronasmitte, men vi kan forhåbentlig give et lille bidrag til at mindske sygdommens negative økonomiske følger, som - trods regeringens hjælpepakker - kan blive meget store.

Annonce

Levebrød og stærke følelser

Statsministeren har ikke lukket detailhandlen ned her mandag morgen, hvor jeg skriver denne kommentar. Det kan være, det kommer ganske snart. Det kan også være, det ikke gør.

Nogle butikker holder åbent i Vardes midtby, og nogle gør ikke. Sådan er det rundt i hele landet. Fordi forretningerne er forskellige. De har forskellige varer, forskellige roller, forskellige økonomiske situationer og forskellige indstillinger.

Man kan se det samme indenfor golfsporten. Golfklubben i Henne har åbent, mens mange andre golfklubber er lukket ned.

Friheden til selv at vælge er en af de grundlæggende værdier i det danske samfund. Også på det punkt her.

Jeg håber, der kan være plads til den forskellighed. Så både vi udenfor kan støtte op om det lokale erhvervsliv, og erhvervslivet selv kan støtte hinanden, selv om man ikke er enig i beslutningen om enten at holde åbent eller holde lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce