Det startede med en fiasko af et bryg hjemme ved køkkenbordet. Nu har Tom succes med sit eget bryghus og lige om lidt snart med en fredagsbar for både lokale og turister.
Copy link address
Christine Aagaard Kragh CAK@jv.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Tom Mikkelsen skænker op i gårdhaven, hvor han på sigt drømmer om at kunne invitere kunderne på en øl under det store træ. Måske endda til lyden af lidt livemusik engang imellem. Han venter på sin spiritusbevilling, så han kan åbne sin fredagsbar i lokalerne Vestergade 8 fast et par timer hver fredag eftermiddag og ellers til forskellige arrangementer. Han har en Oksbøl Bryghus Ale no. 8 klar til åbningen, og han satser ikke på, det bliver en lagerøl... Læg mærke til logoet på etiketter og t-shirt. Det er Toms datter, Rie, der har tegnet det. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Det er også Tom selv, der går og sætter i stand i de lokaler, der i løbet af juni - om bureaukratiet af villigt - bliver til Oksbøl Bryghus' fredagsbar. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Når de lokale foreninger og virksomheder gerne vil have et specialbryg med egen etiket, så er Tom gerne mester for det. Han sponserer også gerne med et bidrag til de lokale foreninger, når han sælger et bestemt produkt. - Jeg vil gerne give videre til lokalområdet, som har støttet mig helt fra begyndelsen, siger han. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Sække med forskellig malt står mørkt, køligt og tørt på lageret. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Tom er ikke værktøjsmager for ingenting. Her er hans gamle, trofaste maltkværn, som han har monteret på et fast underlag og tilsat en boremaskine, så det går tjept med at kværne. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Tom i et hjørne af den kommende fredagsbar. Han både bygger og brygger i weekenderne. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
Kapsellageret med forskellige farver kapsler alt efter bryg. Foto: Christine Aagaard-Kragh -
- De kigger lidt mærkeligt på en, når man spørger, om man kan købe et par ølkasser i supermarkederne nede i Tyskland. Men de passer perfekt til vores halvliters flasker, siger Tom. Foto: Christine Aagaard-Kragh