Annonce
Ugeavisen Varde

Byrådet sagde ja til 12 meter – nu vil projektmager bygge endnu højere på remisen

Det er denne visualisering fra arkitekterne Sleth, der fik flertallet i plan- og teknikudvalget til ikke at være afvisende for fire etager i 13,55 meters højde ved selve remisen. Vi ser her byggeriet fra Ortenvej. Tegning: Sleth
Varde Byråd besluttede i fjor, at det højeste byggeri må være 12 meter. Men projektmager vil bygge 13,55 meter i fire plan ved selve remisen, hvilket ikke afvises af et flertal i plan og teknik.
Annonce

Varde: Alle i Varde Byråd er enige om, at en genfødsel af remisen fra 1902 vil være en gave for Varde by. Så glæden var derfor stor, da Martin Bøgh Jensen fra Varde købte remisen i fjor af Vestbanen.

Han ønskede i første omgang at bygge i fem etager og i 18 meters højde på hjørnet af Ortenvej og Vestre Landevej. Men det sagde Varde Byråd efter indstilling fra plan-og teknikudvalget klart nej til. Byrådet kunne acceptere en højde på maksimalt 12 meter.

Men nu er bygherre så kommet med et forslag på 13,55 meter, hvilket flertallet i plan og teknik ikke er kategorisk afvisende overfor. Formanden for udvalget Preben Friis-Hauge (V) deltog ikke i behandlingen af sagen, da han på grund af sin bestyrelsespost i Vestbanen var inhabil. Prisen på grunden afhænger nemlig af, hvad der gives tilladelse til at byggeri.

Anders Linde (V) stemte imod, mens resten af udvalget på nær den fraværende Niels Haahr Larsen (V), stemte for ikke at afvise ønsket på forhånd. Dette på grund af, at en øverste etage er trukket halvanden meter tilbage.

Det sker nu

  • Inden for den kommende tid vil Varde Kommune lave en forhøring og holde et online borgermøde om remisen, hvor byggehøjden på 13,55 meter kan diskuteres.
  • Efter endt politisk behandling fremlægges et egentlig lokalplansforslag, som derefter kommer i høring.
  • På fem andre byggefelter på remisen må der kun bygges i otte meters højde.
Det er her på hjørnet af Vestre Landevej og ned ad Ortenvej, at Bjarne Bøgh Jensen gerne vil have love til at bygge i 13,55 meters højde i stedet for 12 meter som besluttet af byrådet. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce