Annonce
Ugeavisen Varde

Byrådsmedlemmerne må sove i min seng!

Af: Lektor Bjørn Paulsen

Vardevej 36, Rousthøje

6818 Årre

Varde byråds beslutning om at opstille 10 kæmpevindmøller i Ulvemosen og Bækhede Plantage bør evalueres efter, at møllerne nu har været i drift knapt et års tid.

Man hører meget lidt om projektet, og det er lidt som om, at der helst ikke skal tales om det, da man i byrådet ikke har lyst til at høre om støjplagede vindmøllenaboer, der bor ca. 600 meters afstand fra kæmpemøllerne

Interessenter, der for enhver pris skal have tilplantet Danmark med landplacerede kæmpevindmøller, sammenligner ofte i vindmøllernes støj med en stor dieselmotor, der går i tomgang og er placeret umiddelbart tæt på huset. Sammenligningen holder bare ikke, da fakta er, at vind er meget mere foranderlig og skiftende i styrke og retning indenfor blot få minutter.

Karakteristik for menneskets øre er, at det konstant indstiller sig efter lydforandringer. Vindmøllenaboerne oplever derfor at skulle overleve i et lydinferno, der ligner tordenvejr med hyppige tordenskrald eller hvinende vingelyde, der skærer sig gennem kraniet og aflejrer stresssymptomer i kroppen. Som vindmøllenabo oplever man aldrig længere at være frisk og veludsovet - klar til en arbejdsdag, men man er derimod konstant træt og i søvnunderskud.

Vindmøller skal derfor være placeret i fornuftig afstand til mennesker, da denne energiform ellers ikke kan karakteriseres som grøn.

Byrådsmedlemmerne er derfor velkomne til på skift at sove i min seng en uge ad gangen, så de erkender, hvad de udsætter sagesløse borgere i Varde Kommune for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce