Annonce
Ugeavisen Varde

Carpe Diem er navnet på ugeavisens nye eventkalender

Sys Fredens, håndarbejdsguru, holder workshop i Nr. Nebel. PR-foto
Grib dagen og de muligheder, der ligger lige for fødderne af dig. Vi har ikke alt med, men forsøger at komme hele vejen rundt i kommunen med denne eventkalender. Har du noget, du gerne vil have med, så send tekst og billeder til red.varde@ugeavisen.dk
Annonce

I denne uge anbefaler journalist Malene Wonsbek:

Glæden ved at kunne hækle

Jeg har forsøgt at lære mine to døtre at hækle, sy og strikke. Men forgæves.

Den yngste på 14 år synes, det er mega kedeligt. Den ældste på 31 år er selv blevet mor og vil gerne, men det kniber med tålmodigheden, når maskerne driller.

Glæden ved at beherske et håndarbejde har man hele livet. Når man altså lige har lært grundprincipperne først. Og det er der mulighed for på Nr. Nebel Bibliotek og Kulturhus (Mødelokale 1), onsdag den 19. februar kl. 17.30 – 20.30.

Her holder Sys Fredens en workshop for alle, der vil lære at hækle (entré). Medbring hæklenål 4-5 mm samt uldgarn.

Sys Fredens har ejet flere garnbutikker, hun holder foredrag, workshops og har udgivet over 30 bøger om håndarbejde.

For mig er det en stor glæde at give en gave, jeg selv har brugt tid på at lave. Og jeg bliver vildt ydmyg, og vanvittig glad, hvis jeg selv får noget, andre har lavet til mig.

værSKO er navnet på det teaterstykke, som 7-kantens ungdomshold har på plakaten. PR-foto
Annonce

Den fantasifulde

7-kantens ungdomshold fortolker temaerne i H.C. Andersens ”Den grimme Ælling”.

Med forestillingen ”værSKO” tager de teatergæsten med på udfordringen ved at finde sin egen vej i livet, i stedet for at indordne sig og blive som de andre.

Teaterstykket adskiller sig fra mange andre forestillinger, idet hver skuespiller spiller en sko (deraf versalerne i titlen).

værSKO har premiere den 16. februar kl. 15.00 i Smedeværkstedet i Varde. Øvrige forestillinger: 17. - 21. februar kl. 19.30. www.7-kanten.dk

Annonce

Den tankevækkende

Outsiderkunst er overskriften på værker fra Museum Ovartaci, der udstilles i Tistrup. Museet er opkaldt efter Louis Marcussen, bedre kendt som Ovartaci, der var indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov i 56 år. Museets værker er skabt af anderledes kunstnere, der stort set alle har baggrund i psykiatrien. I forbindelse med en flytning er mange af museets værker opmagasineret, så dem har Janus lånt til en udstilling, der kan ses fra den 15. februar til 19. april i Janus Vestjyllands Kunstmuseum, Lærkevej 25, 6862 Tistrup.

Outsiderkunst er værker skabt af anderledes kunstnere, der stort set alle har baggrund i psykiatrien. PR-foto
Annonce

Den hårdtslående

Lørdag den 22. februar afholder Varde Handel stor fastelavnsfest på Torvet i Varde.

Festlighederne begynder klokken 10.30, hvor der vil være optog gennem gågaderne i midtbyen.

Varde Garden spiller for, og alle børn inviteres til at gå med rundt i deres fine udklædninger. Start og slut på Torvet.

Klokken 11.15 kan man slå katten af tønden. Børnene bliver opdelt i tre aldersgrupper. Der er præmier til alle kattekonger- og dronninger, samt gratis fastelavnsboller til de første 100 børn.

Fastelavnstid. Den 22. og 23 er der mange fastelavnsarrangementer, blandt andet også på Torvet i Varde. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Alt hvad hjertet begærer 13. - 26. februar

13. februar

Kl. 13-16: Workshop i Kunsthal vARTe, Smedegade 35 D i Varde. Alle er velkommen til at støbe papir eller fremstille papirskåle sammenmed papirkunstner Anni Fiil og papirmager Ingrid Fløe. Betaling for materialer. Tilmelding ikke nødvendig.

15. februar

Kl. 10-14 på Varde Bibliotek: Fugl, fisk eller midt imellem er overskriften på en perleplade-workshop med Mie Møller Bies. Mie Møller Bier har skrevet flere bøger om perlemønstre. Arrangementet er for børn i alderen 3-12 år (børn 3-6 år skal have en voksen med) Entre. Billet købes på www.vardebib.dk

17. februar

Kl. 19.30 på Thorstrup skole i Sig: Maler og digter, Hans Tyrrestrup, fortæller om sit arbejde med FN’s 17 Verdensmål. Verdensmål, der handler om bæredygtig energi, afskaffelse af fattigdom og ansvarlig forbrug og produktion. Kunstneren fra Sig har arbejdet med disse temaer og skabt 17 malerier, der hver især omhandler et af verdensmålene.

19. februar

Kl. 19 på Varde Bibliotek: I 2020 markeres 100-års jubilæet for genforeningen af Sønderjylland med Danmark. Grænseforeningen og Varde Bibliotek inviterer til genforening set fra et lokalt perspektiv. Foredrag, fællessang og kagebord. Entre.

20. februar

Kl. 14 i Varde Bio. Seniorbio i Kræmmergade vises filmen ”Happy Ending”. Arrangør Ældresagen.

22. februar

Kl. 10 Fastelavnsfest på Agerbæk Brandstation

Kl. 10.30 Fastelavnsfest i Oksbøl. Festen begynder med fastelavnsgudstjeneste i kirken, herefter fortsætter festen i skolens kantine. Arrangementet slutter cirka kl. 13.

23. februar

Kl. 13 Fastelavnsfest. Festlighederne begynder med en fastelavnsgudstjeneste i Lunde Kirke ved sognepræst Kasper Bøtker. Festlighederne fortsætter fra klokken cirka 14 på Lunde-Kvong skole.

Kl. 10-12. Fastelavnsfest i Hodde Forsamlingshus.

26. februar

Kl. 10-12 Kulturhuset Nørre Nebel: ”Det går over” er et foredrag om depression ved Christian Møller Christensen. Arrangør Ældresagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce