Annonce
Ugeavisen Varde

Corona-dilemmaer: Hvad ville du gøre?

Coronavirus forstyrrer vores hverdag og giver mange dilemmaer, for vores grænser og holdninger er ikke ens. Illustration: Lean Poulsen Frosch
Coronavirus sætter mange i en masse dilemmaer. Både til hverdag og fest. Og grænserne for, hvor forsigtig man skal være, er ofte forskellig. Men hvor, synes du, den går? Læs dilemmaerne og snak med familie, venner, kolleger eller nogle helt andre om dem. På behørig afstand af hinanden, naturligvis.
Annonce

1) Du møder en gammel klassekammerat på gaden. Han lægger op til at give dig et kram. Hvad gør du?

2) Du står i kø hos købmanden. Vedkommende bagved står ret tæt på dig. Siger du noget?

3) Invitationen til årets julefrokost på arbejde tikker ind med tid og sted. Der er lagt op til, at det foregår som sidste år. Melder du dig til?

4) Der inviteres til den årlige vejfest, og dig og din familie er lige flyttet ind. Festen er med fællesspisning i en carport og masser af aktiviteter for store og små. Der er endvidere lagt op til, at håndsprit ikke er den eneste form for sprit. Deltager I?

5) Det er søndag. Du føler dig ikke helt frisk. Er en lille smule snottet, fryser og har lidt hovedpine. Hvad gør du?

6) I er en flok veninder, der plejer at ses til brunch nogle gange om året. I har for nogle måneder siden sat en dato, og det er på lørdag på en cafe med brunchbuffet. Tager du af sted?

7) Du fornemmer, at et hold venner synes, du og din mand er for hysteriske i forhold til jeres tilgang til corona, efter at I flere gange har meldt afbud til komsammen. Nu ringer de og spørger, om I vil mødes hele familien i Legoland på lørdag. Hvad siger du?

8) Din nabo er læge på lægeambulancen og en del af coronaberedskabet. Sommeren igennem har han og fruen holdt flere store fester, haft middagsgæster i form af mange forskellige venner og familie flere gange om ugen. Ofte med både krammere og mindre afstand end en meter mellem personerne. Hvad gør du?

9) Tante Petrine fylder 90 år og vil gerne fejre fødselsdagen. Hun vil gerne invitere både familien og de nærmeste venner. I alt omkring 25. Hun har lagt alle planerne og bestilt plads på en restaurant for lang tid siden. Nu spørger hun, om du synes, hun skal aflyse. Hvad siger du?

10) Du går til spinning hver onsdag med en god ven, og føler, der er lidt tæt mellem deltagerne. Du har spurgt, om der kan skabes større afstand mellem cyklerne, men du har fået det svar, at man overholder myndighedernes anbefalinger. Hvad gør du?

11) Din gamle læsegruppe plejer at mødes en gang om året hos hinanden på skift. Setuppet er, at I plejer at mødes om eftermiddagen til en eller anden aktivitet, og så går I hjem og gør jer klar til en glad aften i byen med middag og drinks. I år er det hos en i København, som sender et program, der omfatter alt det, I plejer. Lige med den undtagelse, at klokken 22 går I hjem og holder festen videre sammen med hendes nabo. Hvad gør du?

12) Du finder ud af en forælder til en af dit barns venner er blevet testet positiv for coronavirus. I var til det samme arrangement i svømmeklubben for tre dage siden. Hvad gør du?

13) Du går ind i en forretning og ser, at personen foran dig ikke spritter af. Hvad gør du?

14) Du synes, dine venner er blevet for ivrige med spritten, afstanden og forholdsreglerne. I har ikke været sammen siden februar, andet end på et par gåture, og du ved, at de heller ikke har set andre på anden vis i perioden, og da du spørger, om I skal ses til en privat middag, melder de ud, at de ikke vil mødes med andre, før corona er drevet over. Hvordan reagerer du?

Find selv på flere og del dem gerne med os via vores facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce