Annonce
Ugeavisen Varde

Corona har kostet medlemmer i idrætsforeningerne

Formand for DGI Sydvest, Birthe S. Kristensen. PR foto
Hos DGI Sydvest er man opmærksom på, at corona har kostet på medlemskontoen i foreningerne.

Varde Kommune: 21. april kunne indendørsidrætten for børn og unge under 18 år så småt åbne igen efter godt fire måneders nedlukning. Naturligvis med adskillige restriktioner og krav til afvikling, afstand og så videre. Det er vidt forskelligt, hvordan de enkelte idrætsforeninger har grebet det an, og om de i det hele taget har valgt at gå i gang, for mange indendørs sportsgrene ville allerede have haft sæsonafslutning på nuværende tidspunkt.


Vi er glade for, at de i Varde Kommune har været meget bevidste om at holde hånden under foreningslivet.

Birthe S. Kristensen


Ros til kommunen

Generelt har nedlukningen kostet medlemmer i idrætsforeningerne. I DGI Sydvests område, som Varde Kommune hører ind under, er det samlede medlemstal faldet med knap syv procent fra 2019 til 2020. Især har fodboldforeningerne været ramt.

- Når flere af vores traditionelt største idrætter lider et større fald i medlemstal, så er det klart, at vi går tilbage. Vi er glade for, at de i Varde Kommune har været meget bevidste om at holde hånden under foreningslivet. Blandt andet var de blandt en af de første kommuner, der garanterede foreningernes lokaletilskud, siger Birthe Kristensen, der er direktør for DGI Sydvest.

I Varde Kommune er det godt 8,5 procent af medlemmerne i idrætsforeningerne, der er faldet fra i løbet af coronaåret. I kulturministeriet forhandles der fortsat om, hvordan de kommende retningslinjer for idræts- og foreningslivet kommer til at blive både i forhold til idrætsgrene og indendørsidræt for voksne.

De næste faser i genåbningen er planlagt til 6. og 21. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce