Annonce
Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Jesper Brorson Hansen har aldrig haft så godt et år som ejendomsmægler, som han har haft det seneste år. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Hvis man går med salgstanker, så er det nu, man skal slå til. Boligerne handles nemlig hurtigt i Varde Kommune, og der er godt halvt så meget at vælge imellem, som der plejer at være.

Varde: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Endda heller ikke corona,

Således er den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse i Varde Kommune raslet ned siden marts 2020. Den er faldet med 42 dage, hvilket svarer til 21 procent, ifølge Boligsiden.

Desuden er priserne på huse i Varde Kommune steget med 17 procent i Varde Kommune, og det er mere end landsgennemsnittet, hvor priserne er steget med 12 procent i gennemsnit i løbet af det seneste år, oplyser Boligsidens kommunikationsafdeling.

Annonce

Flere og flere har faste hjemmearbejdsdage, og vores bolig er i højere grad blevet et naturligt centrum for familien. Pengene til boligkøb sidder derfor lidt løsere end tidligere, og boligsøgende er villige til at betale mere for deres fremtidige bolig

Klaus Thomsen, Danbolig Varde

- Coronapandemien har forstærket købekraften hos boligejerne gennem lave renter, færre forbrugsmuligheder og udbetalte indefrosne feriepenge, men den faldende salgstid vidner også om en øget interesse for at handle bolig, siger Klaus Thomsen, indehaver af Danbolig Varde, i en pressemeddelelse.

-  Det er ingen nyhed, at boligmarkedet har klaret sig over al forventning de seneste år. Prisstigninger og høj handelsaktivitet har været reglen snarere end undtagelsen, men oven på den seneste tids hektiske, siger Klaus Thomsen fra Danbolig i Varde. Arkivfoto: Malene Wonsbek

- Flere og flere har faste hjemmearbejdsdage, og vores bolig er i højere grad blevet et naturligt centrum for familien. Pengene til boligkøb sidder derfor lidt løsere end tidligere, og boligsøgende er villige til at betale mere for deres fremtidige bolig, tilføjer han.

Også Jesper Brorson Hansen fra Nybolig Varde har oplevet en kanon tid det seneste halvandet år.

- Et par måneder efter corona kom, tog boligmarkedet fart. Selv ude i de små byer kan vi sælge alt forholdsvis hurtigt. De seneste måneder har vi dog oplevet en tendens til, at markedet er ved at stabilisere sig. Så hvor vi i lang tid har løbet med 120, så er vi på vej ned på de 100 igen, siger Jesper Brorson Hansen.

Han åbnede sin egen ejendomsmæglerbutik i 2008, og han har altid solgt så mange boliger, som det seneste år. Omkring 105, hvor det normalt vil være i omegnen af 75 på et år.

Sommerhussalget er også godt

Ser man på sommerhuse, som Varde Kommune har en stor del af, så er det også et marked, der har udviklet sig positivt set med sælger- og ejendomsmæglerbrillerne.

Ifølge Boligsiden, så tager det cirka 50 dage mindre at sælge sit sommerhus i Varde Kommune i dag, end det gjorde for et år siden. Det er et fald i salgstid på 30 procent. Og hvor salget af sommerhuse så småt begynder at falde på landsplan nu (otte procent), så viser tallene en stigning i salget i Varde Kommune på seks procent.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

19-årig Varde-pige blev dansk mester i boksning

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tre tips og én myte: Sådan forlænger du vaskemaskinens levetid

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Din drikkedunk er en bakteriebombe: Sådan skal du behandle den

Ugeavisen Varde

Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

Ugeavisen Varde

Nu siger cheferne tak: Medarbejderne sikrede rekordomsætning, og er klar til belønningen

Ugeavisen Varde

Mod er en muskel, der skal trænes…

Ugeavisen Varde

Dansk Slager Parade vender tilbage til Varde

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Varde

Nye gourmetslagtere fra Syddansk Erhvervsskole Vejle

Ugeavisen Varde

Samstyrkens centerleder stopper efter 17 år: Vil huskes for sin robusthed og evne til at skubbe til rammerne

Ugeavisen Varde

Tove fra Varde vil holde jul for alle: Nu har de fundet nye lokaler, så de bedre kan ramme målgruppen

Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Ugeavisen Varde

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Ugeavisen Varde

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Ugeavisen Varde

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ugeavisen Varde

Valgplakaten i lygtepælen

Ugeavisen Varde

Lidt er ALTID godt nok…

Ugeavisen Varde

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Annonce