Annonce
Ugeavisen Varde

Corona-kilo – er du ramt?

Jeg har endnu ikke hørt nogen give udtryk for, at covid-19 har gjort noget for godt for vores kostvaner. Faktisk er et nyt ord opstået samtidig med pandemien – nemlig corona-kilo. Oversætter vi ordet, så betyder det, at covid-19 har medført ekstra kilo på kroppen. Og måske sagt lidt i sjov, så er vi helt uden skyld.

Og lige netop det – synes jeg – er meget interessant. Vi er så meget vanemennesker. Ret mange af os har svært ved forandringer. Vi skal gøre det, som vi plejer. Det er nemmest. Og det er faktisk lige meget om det, vi plejer at foretage os, er uhensigtsmæssigt.

Hele covid-19 situation har ændret vores livsvilkår – lige om lidt har det stået på i et års tid. På mange parametre har vi ændret adfærd, og der er tilkommet mange forskellige restriktioner i vores liv. Når vi bliver udfordret eller har travlt, så er det første vi slækker på – vores madvaner. Vi springer over, hvor gærdet er lavest. Vi tyr til de nemme løsninger, og vores måltider bliver nærmest en plage. Det er lidt ligegyldigt, hvad vi spiser - vi skal blot overleve.

AnnonceNår vi bliver udfordret eller har travlt, så er det første vi slækker på – vores madvaner.Og under denne covid-19 har vi alle tilbragt mange aftenener hjemme. En tirsdag aften har følt som en lørdag aften, og når det er lørdag, så plejer vi at hygge. Når vi hygger, så handler det om mad. Og ikke altid af den sunde af slagsen. Det er vist helt naturligt. Nu er der ikke noget galt i at hygge sig en lørdag aften med lækkerier. Intet ondt ord om det.

Men jeg kunne godt tænke mig, at vi ændrede vores tankegang, når der sker ændringer i vores liv. Eller når vi oplever en periode med travlhed. I stedet for at gå i panik og dermed tænke, at jeg eller vi som familie blot skal overleve, så burde vi stoppe op og tænke, at lige nu – så er det vigtigt at fortsætte med at styrke krop og sind med nærende mad. At maden har en betydning. At maden fortsat er vigtig i vores hverdag. Og jeg vil prioritere det. Jeg vil tage ansvar. En tanke kunne være, at jeg vil spise for at leve og ikke for at overleve.

Hvad gør du?

Mange tanker og smil

Heidi

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce