Annonce
Ugeavisen Varde

Corona skaber (måske) bedre mundtlig tysk prøveform

Ann Kristin Henriksen, der er tysklærer på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole, vil udnytte corona-situationen til at afprøve en ny måde at eksaminere afgangseleverne i tysk. PR-foto

Varde: Udtræksprøverne er aflyst i år, og derfor er der ingen elever, der i år får udtrukket prøver i mundtlig eller skriftlig tysk.

På de to efterskoler Midtjysk Efterskole og Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole vil tysklærerne udnytte muligheden til at afprøve en helt anden måde at eksaminere eleverne på mundtlig. Det skriver Folkeskolen.dk.

- Tanken er, at der vil være tre grupper à to-tre elever op på samme tid. De har forberedt en præsentation, men får også et ukendt arbejdsspørgsmål, som de skal arbejde med, og så kommer lærer og censor forbi og snakker med eleverne tre gange i løbet af prøven, fortæller Ann-Kristin Henriksen, som underviser på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.

Ann-Kristin Henriksen glæder sig rigtigt meget til at prøve ideen af, og hun håber, at det kan blive starten mod på sigt at ændre og forbedre udtræksprøven i tysk.

- Vi spørger eleverne bagefter til deres oplevelse i et spørgeskema, og lærere og censorer udveksler også deres erfaringer. Alle oplevelserne skrives sammen i et dokument, og så er det vores forhåbning, at erfaringerne kan udnyttes som pilotprojekt til flere forsøg næste år med henblik på en forbedring af folkeskolens afgangsprøve i tysk, siger Ann-Kristin Henriksen til Folkeskolen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce