Annonce
Ugeavisen Varde

Coronaen - imens og efter

Lokalredaktør Dorthe Knudsen. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Kommer du til at gøre noget anderledes, når vi igen har gang i Danmark efter coronakrisen?

Måske har du stillet dig selv spørgsmålet, tænkt over det og konkluderet.

Jeg synes, det er spændende at se, hvad kriser gør ved mennesker. Både under kriserne og efter dem. Hvem var forberedt? Hvem tager det roligt? Hvem går i panik? Hvem overrasker mig?

I denne uge kan du læse, hvordan seks fremtrædende personligheder har det nu under krisen, og læse, hvad, de tænker, det kommer til at gøre ved deres liv bagefter.

For mit eget vedkommende vil håndsprit komme oftere i indkøbskurven, jeg vil bruge Statens Seruminstituts hjemmeside noget mere - den kan anbefales, og så glæææder jeg mig til at se både venner og familie, så mon ikke jeg indfører fællesspisning, som jeg har tænkt over flere gange - det er i al fald en af mine intentioner.

Annonce

Ro derhjemme

Jeg glæder mig lige nu, til coronakrisen er knap så kritisk. Og så kommer jeg faktisk også til at savne dele af den, når den ikke er det længere. Det slog mig, da Mette Frederiksen forleden nævnte, at det kunne komme på tale at åbne landet op gradvist efter påske. Jamen, jeg har jo slet ikke nydt nok, at jeg har mulighed for at være så meget sammen med mine to piger. Egoistisk - jeg ved det. Og i næste øjeblik skulle der multitaskes med børn og hjemmearbejde igen. Et tveægget sværd.

Men der er poppet ting op her i krisen, man kun kan blive glad af. Noget af det kan du læse om i denne ugeavis. Kaj Lykke Sørensen er en af dem, der giver et lyspunkt til andre. Hver aften klokken 19 stiller han sig op på sin altan i Varde og spiller for dem, der gerne vil lytte og synge med. Mange års musik og mange års stort engagement i Varde Garden lyser ud af ham. Det er en mand, der er vant til at give. Og så giver det ham en masse selv. Lone og Flemming Bynge klapper i tre minutter hver aften klokken 19. For at takke alle dem, der holder Danmark kørende. De vil gerne have selskab af mange flere klappere.

Og så er der mere musik i en anden del af Varde. Her står Birger Milling Eriksen også på sin altan og giver naboer og forbipasserende musik på saxofon, klarinet eller sækkepibe.

Det er nogle af de gode ting, coronakrisen har ført med sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce