Annonce
Ugeavisen Varde

Counter-Strike kan udvikle evner, du kan bruge resten af livet

Jakob Sommer underviser i Counter-Strike på Ølgod Efterskole og er meget opmærksom på alle de evner, det kan være med til at udvikle, som eleverne k an bruge på lang sigt i andre af livets sammenhænge. Foto: Christine Aagaard-Kragh
29-årige Jakob Sommer underviser i Counter-Strike på Ølgod Efterskole. Her ser han eleverne udvikle evner inden for kommunikation, samarbejde og at træffe hurtige beslutninger.

Varde: Jakob Sommer gik i 7. klasse, da han begyndte at spille Counter-Strike. Det var i 2005 og således længe, inden det at spille computer blev anset for at være en sportsgren. Det var dengang, forældre og eksperter så bekymret på, at børn og unge brugte mere og mere tid foran computerskærmene, og frygten for nogles vedkommende reelt gik på, om det kunne være skadeligt med alle disse computerspil.


Det, gaming og esport giver, er en evne til at samarbejde.

Jakob Sommer


Annonce

- Mine forældre var da også noget bekymrede for, hvor meget det fyldte for mig, og de var meget opmærksomme på at få mig udenfor, forklarer den i dag 29-årige Jakob Sommer. Han er i dag lærer på Ølgod Efterskole og træner således en række af de bedste danske talenter inden for spillet CS:GO, som Counter-Strike hedder i dag.

Han understreger, at hans forældres fokus på at få ham ud og få frisk luft og røre kroppen helt klart var berettiget og ganske relevant, for sådan er fokus også i dag. Du bliver ikke dygtig til esport ved at være en sofakartoffel. Men den store bekymring for, at ens børn spiller computer, har ændret sig markant.

CS på Ølgod Efterskole

Ølgod Efterskole åbnede sin CS:GO-linje i skoleåret 2017/18. Der er plads til 11 elever på linjen, som er fuldt booket frem til årgang 22/23.

Skolen har vundet efterskolemesterskaberne i CS GO i både 2019 og 2020.

- Og vi går selvfølgelig også efter guldet i år, understreger Jakob Sommer.

- I dag er der meget større anerkendelse af computerspil som fritidsinteresse. Man ser helt anderledes på det end før. Forældrene ved også meget mere om spillene, og flere spiller selv. Computerspil er blevet en naturlig del af livet for rigtig mange, fortæller Jakob Sommer.

Udvikler mange evner

Personligt skelner han mellem, om man dyrker gaming eller decideret esport.

- Computerspil i sig selv er ikke en sportsgren, mener jeg. Hvis man sidder hjemme og slapper af med at spille computer, så vil jeg betegne det som gaming. Men hvis man dyrker det med et konkurrenceelement på holdplan, så vil jeg sige, det går under kategorien esport, siger Jakob Sommer, som selv betegner sig som gamer i dag.

- Men jeg har dyrket esport, siger han.

På Ølgod Efterskole underviser Jakob de unge, der har valgt esportslinjen, og således er det som udgangspunkt en flok elever med ambitioner, han har. Men faktisk er der læring i computerspil for alle – også selvom det ikke er en karriere som professionel esportsudøver, der står lige for.

- Det, gaming og esport giver, er en evne til at samarbejde. Man lærer vigtigheden af kommunikation, både i forhold til at vejlede andre og selv tage imod. Man lærer også at vurdere en situation og træffe en beslutning på sekunder. Nogle gange den rigtige, nogle gange den forkerte. Men det lærer man så også af, forklarer Jakob Sommer.

- Derudover udvikler det evnen til at evaluere og reflektere over både ens egen præstation og holdets præstation. For det er simpelthen nødvendigt, hvis man skal udvikle sig inden for esport. Vi er ikke professionelle, men evnerne og værktøjerne, der kan gøre at man flytter sig videre til næste niveau, det er de samme. Det er egentlig det, der er mit overordnede mål, når jeg underviser: At sende mine elever videre til et højere niveau både som spillere og som mennesker, fortæller Jakob Sommer.

Blå bog

Jakob Sommer, 29 år.

Uddannet pædagog og ansat som CS:GO-lærer på Ølgod Efterskoles esportslinje, som han har været med til at starte op for tre år siden.

Bor i Varde med sin kæreste Rikke og deres børn Magnus på tre år og Signe på halvandet.

Ølgod Efterskole på DR

Hvis du vil se mere til nogle af eleverne på Ølgod Efterskole CS:GO-linje, så gå ind på DRTV og søg på ”CS Talenterne.”

Her kan du blandt andre følge eleven Mikkel Thomsen, som siden har skrevet kontrakt med Astralis’ talenthold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce