Annonce
Ugeavisen Varde

Da én uddannelsesdrøm brast, fandt Nanna fra Varde helt uventet en ny hos Matas

Nanna er dygtig til at lægge makeup og har i flere år gjort det i sin fritid, når familie eller venner skulle i byen. Derfor var hun helt opsat på at blive kosmetolog. Nu fylder viden om, hvordan vi mennesker fungerer og helsebranchens mange produkter mest i hendes sind – hun er vildt fascineret af sit nye fagområde. Foto: Malene Wonsbek
Medfødt nysgerrighed førte Nanna Hallum Kristensen vidt omkring i jagten på den helt rigtige uddannelse. Hos Matas fandt hun det, hun søgte. Nanna troede, makeup og sminke ville blive hendes niche, men det viste sig at blive helseprodukterne.

Varde: Duften af farfars autoværksted fremkalder smil hos 21-årige Nanna Hallum Kristensen fra Varde. Glade barndomsminder og begejstring for et stærkt mandsdomineret håndværk. Nanna overvejede faktisk at gå i farfars fodspor og uddanne sig til mekaniker. Hun var sågar i skolepraktik på et værksted. Efterfølgende måtte hun dog sande at være kvinde i den branche, slet ikke var noget for hende. I dag er hun dedikeret til et helt andet uddannelsesforløb, hvor hun dog også får olie på hænderne. Ikke den sorte og klistrende slags, men derimod æteriske olier, der dufter, har plejende og helsemæssige virkninger.

- Jeg er færdig til august og håber på, at jeg kan få lov til at blive her i butikken. Jeg vil i hvert fald meget gerne fortsætte hos Matas, hvor især helsekostafdelingen er mit speciale, siger Nanna med et stort smil. Foto: Malene Wonsbek


Jeg har mærket, hvor meget en multivitaminpille kan booste min energi, og hvordan de rigtige helseprodukter har kunnet reducere mine problemer med uren hud.

Nanna Hallum Kristensen, kommende salgsassistent med speciale som materialist


Annonce

- Jeg er den nysgerrige type, der uddannelsesmæssigt så muligheder i flere retninger. Derfor syntes jeg, at det har været lidt af en kamp at finde ud af, hvad jeg egentlig ville uddanne mig til. Ud over at blive automekaniker har jeg også undersøgt mulighederne for at blive frisør og eventkoordinator. Da jeg læste om uddannelsen til kosmetolog, var jeg ikke længere i tvivl. Det ville jeg være, fortæller Nanna Kristensen, der kom ind på grundskoleforløbet i Grindsted.

Da det efterfølgende ikke lykkedes hende at finde en læreplads, måtte hun droppe sine planer.

Mor og datter åbnede klinik

- Det var vildt frustrerende. Nu havde jeg endelig fundet en uddannelse, jeg både brændte for og var god til, og så kunne det ikke lade sig gøre alligevel. Sammen med min mor lavede jeg en lille hjemmeklinik i Vrøgum, hvor jeg er født og opvokset. Klinikken hed Beauty by Hallum. Mor tog sig af hårfjerning med voks, jeg lavede ansigtsbehandlinger, ordnede negle og lagde makeup på kunderne. Det var vores lille fritidsbeskæftigelse, så jeg kunne spare 100.000 kroner sammen og selv betale for uddannelsen til kosmetolog, fortæller Nanna og smiler.

I dag er hun meget længere. Drømmen om ansigtspleje og makeup er afløst af interessen for helsebranchens mangfoldighed.

- Matas har fuld fokus på sundhed. Vi er det første hold elever, der også er blevet uddannet sundhedsrådgivere, og jeg er helt sikker på, at det er helsebranchen jeg skal arbejde i – og meget gerne her hos Matas, siger Nanna Hallum Kristensen. Foto: Malene Wonsbek

På et tidspunkt måtte Nanna erkende, at de småpenge hun kunne tjene, ikke ville række til et uddannelsesforløb, så mens hun lagde en ny fremtidsplan, fik hun job som tjener og blæksprutte ved Henne Mølle Å Badehotel. Her mødte hun sin kæreste Michael. Han er kok. Ikke længere i Henne, men 50 meter fra Nannas arbejdsplads ved Matas i Kræmmergade. Michael er nemlig kok i Von Lügenhals.

Annonce

Helsekost er fantastisk

- Det var Michael, der foreslog, om Matas ikke var et sted for mig. Jeg kontaktede butikschefen og fortalte om mine interesser og ønsker. Det var i november 2018, og heldigvis manglede de lige netop en hjælpepige, så jeg fik i første omgang job et par timer om ugen. I august 2019 blev jeg tilbudt en elevplads, og til august i år kan jeg kalde mig salgsassistent med speciale som materialist.

Nanna går stadig meget op i makeup og negle. I anledning af kvindernes kampdag den 7. marts havde hun malet forskellige bryster på sine negle. Foto: Malene Wonsbek

Nanna inviterer til fagfest

Fra den 6. til 10. april vil Nanna Hallum Kristensen præsentere sin fagprøve i Matas i Kræmmergade i Varde. Prøven indgår som et afsluttende element i hendes uddannelse til materialist. Nanna har valgt at have fokus på New Nordics helseprodukter. Der vil være konkurrencer, smagsboder og mulighed for at få lærerige tips og vareprøver.

I begyndelsen var det som forventet hudpleje og makeup, der optog Nanna, men i det øjeblik hun blev introduceret til helseafdelingen, fik nysgerrigheden for alvor frit løb.

- Kombinationen af noget teknisk som eksempelvis kroppens funktioner, sammenhænge og påvirkning af vitaminer og mineraler, tilsat kundemæssige relationer, hvor man rådgiver og hjælper, er det bedste. Jeg er vildt fascineret af helsebranchen, og vil genre blive, når jeg er færdig, lyder meldingen fra den kommende salgsassistent, der også er blevet klogere på sin egen sygdom.

Nanna Kristensen har diabetes type 1, hvilket betyder, at hun regelmæssig skal have ekstra insulin fra den pumpe, hun bærer på maven. Uddannelse hos Matas har givet endnu større forståelse for hendes egen sygdom, som hun i øvrigt lever fint med og ikke føler sig begrænset af. Foto: Malene Wonsbek

- Jeg er diabetiker, type 1. Sygdommen blev opdaget, da jeg var cirka 11 år gammel. I dag går jeg med en insulinpumpe og en sensor, der måler mit blodsukker hvert femte minut. Jeg har lært så meget om kroppens sammenhænge, og i mit tilfælde også om hvorfor min krop reagerer, som den gør. Desuden har jeg mærket energien ved at spise en multivitaminpille hver eneste dag, og jeg har med den rigtige sammensætning af kosttilskud fået dybderenset min hud, jeg døjer stadig med bumser, men kan se en stor forskel i min hud. Det er helt vildt, lyder det begejstret fra Nanna Kristensen.

Og den begejstring deler hun gerne ud af bag disken i Matas.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Golfklubbens juniorer tog alle fem 1. pladser

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Hun fik 4.000 kroner: Fordi Karoline er en rigtig god kammerat

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

7-kanten i Varde melder klar scene til sommerens store forestilling med Martin Brygmann i rollen som H.C. Andersen

Ugeavisen Varde

Børn og gamle biler på Torvet

Ugeavisen Varde

Malene Wonsbek bliver ny handelschef i Varde Handel

Ugeavisen Varde

KONKURRENCE: Alle på scenen - gæt antal medvirkende...

Ugeavisen Varde

Malersvend fra Varde blev færdiguddannet med bronze

Ugeavisen Varde

Ugeavisen Varde har bedt fire aktører anbefale en sommerferieaktivitet

Ugeavisen Varde

De har bestået del af kloakmesteruddannelsen

Ugeavisen Varde

Kæmpe nerver til sidste eksamen: Nu vil Miriam være sygeplejerske eller jordemoder

Ugeavisen Varde

Det kan du lave i din sommerferie – hvis du er VAKS i Varde

Ugeavisen Varde

Vinder af Ugeavisens Sommerspilskonkurrence: - Mor, du vinder helt vildt for tiden

Ugeavisen Varde

Gæster i Tambours Have kan lave blomster-versioner af mandala-tegninger

Ugeavisen Varde

Derfor lukker Claus Sandholt Nielsen Havecentret på Ndr. Boulevard i Varde

Ugeavisen Varde

Prinsessen fra Holstebro kom med på et afbud

Ugeavisen Varde

Højsæson for hugorme: Det her må du aldrig gøre

Ugeavisen Varde

Udstillingen er gul og lyserød - og lige til at tage en bid af

Ugeavisen Varde

Ingrid og Ove Arnbjerg hædret som årets ildsjæle 2021 i DGI Sydvest

Ugeavisen Varde

John slog sit sjette hole in one i Varde

Ugeavisen Varde

Livreddertårnet i Vejers fejrer 20 års fødselsdag - tårnet åbner med kage på fredag

Ugeavisen Varde

Kommunen forbereder at skære ned på testkapaciteten

Ugeavisen Varde

Nysø er næsten blevet for populær – bøder skal dæmpe gemytterne

Ugeavisen Varde

Poul Erik og Ketty Bech-fond betaler for planen: Vardes sydlige indfaldsveje skal være grønnere og skønnere

Annonce