Annonce
Ugeavisen Varde

De bestemmer over pauser, lejrskoler og ansætter skolens lærere

Fra venstre: Skoleleder Thomas Wollesen, Joan, Rikke Tarp Eg og Kim B. Jensen. Foto: Karina Øhlenschlæger

Skolebestyrelserne skal vælges inden midten af juni, i Alslev drømmer de om kampvalg.

Alslev: Allerhelst vil skolebestyrelsen have kampvalg i Alslev, når der skal vælges nye til skolebestyrelsen, men medmmerne ved, at det kan være svært, derfor vil de gerne fortælle, hvor meget indflydelse, en skolebestyrelsen egentligt har.

En fælles ting, medlemmerne peger på, der både har været interessant, men også noget, der har stor indflydelse på deres børns hverdag, er, at de bliver hørt, når der skal ansætte nye lærere på skolen.

- Jeg har været med til at ansætte både vores viceskoleleder, vores skoleleder og flere af lærerne, fortæller Rikke Tarp Eg, der har siddet i skolebestyrelsen i seks år og har tre børn på Alselv Skole.

Skoleleder på Alslev Skole Thomas Wollesen er glad for, at skolebestyrelsen er med, når der ansættes.

- Vi kan stirre os blind på faglighed, og så er det godt at få nogle andre nuancer med, siger han.

Valget

Valg til skolebestyrelsen skal være overstået inden den 31. maj.

Indflydelse

Hun gik ind i skolebestyrelsen, fordi hun gerne ville have indflydelse.

- Skoledagen fylder meget i børnenes liv, og jeg ville gerne vide mere om både vores egen lille skole og om helhenden, siger hun, der blev positivt overrasket over den politiske del af arbejdet i skolebestyrelsen.

- Jeg synes, politikerne har været lydhøre, siger hun.

Skolebestyrelsens formand er Kim B. Jensen.

- Jeg gjorde det for den gode kaffe, siger han med en grin og fortæller at han valgte at sige ja til at stille op til skolebestyrelsen, fordi han gerne ville aktiv i lokalsamfundet.

- Her kunne jeg se, at jeg kunne gøre en forskel og interessere mig for mine børn liv, siger han, der har to børn på skolen.

- Som forælder har du mulighed for at være med til at præge skolen, siger Kim B. Jensen.

Annonce

Pauser og lejerskole

De præg, skolebestyrelsen kan være med til er meget forskellige, men blandt de ting, der har direkte indflydelse på børnenes hverdag, er, at de i Alslev blandt andet har haft længden på spisepausen til diskussion, og så har de set på, at de synes, at der både skal være en lejrskolen i 3. og 6. klasse, eller om de penge, der bruges på det, skulle bruges på en anden måde.

- Vi har også tilført en ekstra idrætstime og mere bevægelse i løbet af skoledagen, fortæller Kim B. Jensen.

Annonce

Baggrund

I skolebestyrelsen er de også med til at skrive høringsvar til politikerne, blandt andet i forbindelse med den nye skolestruktur i Varde Kommune.

De kommer også med bag om skolen hverdag.

- Jeg har fået en baggrudnsforståelse for, hvorfor tingene er, som de er, og det giver god mening, siger Joan Wolf, der genopstiller til skolebestyrelsen.

- Jeg gik ind i det, fordi jeg er interesseret i børn trivsel. Jeg vil gerne gøre en forskel, og have indflydelse på noget at det, der vedrører mit barn, siger hun, der har et barn på skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce