Annonce
Ugeavisen Varde

De unge skal ud og opleve arbejdspladserne

- De unge skal ud og opleve virkeligheden på arbejdspladserne, så bliver vejledningen mere levende, og så får de et mere konkret billede af en erhvervsuddannelse, siger Henrik Michael Nielsen fra UU i Varde. Privatfoto
På landsplan er de nationale mål at få 25 procent af de unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse. Målet for 2025 er 30 procent. Varde er godt på vej.
Annonce

Varde: - Det, der for alvor rykker de unge, er praktik- og brobygningsforløb, hvor de kommer ud på forskellige arbejdspladser. I 2016 valgte 19,83 af de unge i Varde Kommune en erhvervsuddannelse. I 2019 er vi oppe på 25,45 procent, fortæller Henrik Michael Nielsen, der er UU-leder i Varde.

- Når skolernes UU-vejledere taler med eleverne i 8. klasse, er 33 procent ikke klar over, hvad de vil. I 9. klasse er dette tal faldet til godt 20 procent. Vi hjælper alle på rette vej og slipper dem ikke, før de er i gang med et uddannelsesforløb. Efter 9. klasse har nogle behov for mere vejledning og ”tænketid” end andre, og her er både 10. klasse, EUD (red. erhvervsgrunduddannelse) eller et FGU-forløb (red. forberedende grunduddannelse) en mulighed, siger UU-lederen og henviser til ug.dk (red. uddannelsesguiden), hvor man kan læse mere om de nævnte muligheder.

Få hjælp til uddannelsesvalg

I UU Varde (red. Ungdommens Uddannelsesvejledning) kan du få vejledning og orientering om uddannelses- og erhvervsmuligheder, indtil du er fyldt 25 år.

Fra 8. klasse tager UU-vejlederne hånd om eleverne i folkeskolen.

Hvis man er fyldt 18 år, og endnu ikke er kommet i gang med en ungdomsuddannelse, og har behov for hjælp, kan man finde sin UU-vejleder på uuvarde.dk og få hjælp.

På ug.dk (uddannelsesguiden) kan man læse alt om de mange uddannelsestilbud, der findes. På denne side er der også tilbud om vejledning via mail, skype eller chat.

Annonce

En særlig mulighed

I to år har UU-Varde, Varde Ungdomsskole og erhvervsplaymaker Kasper Bech Pedersen fra ProVarde samarbejdet om projektet ”Alle skal med”. Forløbet er primært tilrettelagt for de unge, der bogligt har kompetencerne til et uddannelsesforløb, men socialt eller personligt ikke er klar.

- Projektet er endnu ikke afsluttet, men de tilbagemeldinger vi indtil videre har fået fra eleverne er meget positive. I dette forløb skaber vi et særligt refleksionsrum, der skal gøre de unge mere afklarede og bevidste om deres valg. Forløbet er sammensat med både virksomheds- og skolebesøg, praktik og en personlighedsudviklende del, fortæller Henrik Michael Nielsen om de mange tilbud, der skal sikre, at de unge i Varde Kommune bliver bedst mulig informeret om deres uddannelsesmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce