Annonce
Ugeavisen Varde

De værnepligtige får travlt med at indhente det forsømte forår

Mandag skulle alle værnepligtige og kvinder med værneret møde ind på landets kaserner. For at indhente det forsømte så forlænges arbejdsdagen med to timer.  Arkivfoto: Henrik Reintoft
Mandag skulle de værnepligtige igen møde ind på kasernerne. De får travlt og skal gennemføre fire måneders basisuddannelse på tre.

Oksbøl/Varde: Som en del af genåbningsplanen for hele landet så måtte de værnepligtige igen fra mandag den 1. marts møde ind på landets kaserner. I alt 1600 værnepligtige og kvinder med værneret på landsplan har ikke kunnet lade geværet som rekrut og komme i gang med basisuddannelsen som soldat.

På Varde og Oksbøl kaserner i Varde Kommune skulle i alt 280 værnepligtige være mødt ind den 1. februar. 110 i Efterretningsregimentet i Varde og 170 hos Danske Artilleriregiment i Oksbøl.

Det er besluttet, at de værnepligtige skal indhente det forsømte forår og skal gennemgå fire måneders uddannelse på tre måneder.


De kommer til at mangle en måned, så der er typisk lagt to timer ekstra på hver dag.

Kaptajn og presseofficer Henrik Vej Kastrupsen, Danske Artilleriregiment i Oksbøl


- De kommer til at mangle en måned, så der er typisk lagt to timer ekstra på hver dag, siger kaptajn og presseofficer Henrik Vej Kastrupsen.

Så dagligdagen for de værnepligtige vil være en arbejdsdag fra klokken 7.00 til 20.00. Selvfølgelig med indlagte pauser. De værnepligtige slutter som planlagt deres basisuddannelse den 28. maj.

Annonce

Færre på stuerne

Normalt er de værnepligtige indkvarteret på 12-mandsstuer. Men på grund af covid-19 og smitterisikoen er de værnepligtige på Oksbøl Kaserne blive indkvarteret på seks-, fire-, og tomandsstuer.

- Vi er meget bevidste om, at vi er i en boble, siger Henrik Vej Kastrupsen.

Og den situation gør det noget lettere at håndtere eventuelle smitteudbrud. På både Oksbøl og Varde kaserner kan de værnepligtige blive testet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce