Annonce
Ugeavisen Varde

Dedikeret til afdød mormor og morfar: Varde-dansere er videre i tv-konkurrence efter rørende optræden

Det har været hårdt at øve dansen, som danseholdet Twenty fredag fremførte i tv-programmet Den Vildeste Danser. Den handler nemlig om død, sorg og afsavn, og det har været vigtigt for koreograf Caroline Sander Jepsen, at hver eneste danser kunne føle sin egen historie om at miste i dansen. PR-foto: Per Arnesen/TV 2
Danseholdet Twenty fra Varde gik fredag aften videre i TV 2-konkurrencen Den Vildeste Danser. Holdets dans, der er koreograferet af Caroline Sander Jepsen, var dedikeret til hendes mormor og morfar. De døde begge sidste år.

Varde: Klædt i sort og med alvorsfulde miner dansede det Varde-baserede dansehold Twenty sig fredag aften videre i konkurrencen Den Vildste Danser, der i øjeblikket kører på TV 2.

25-årige Caroline Sander Jepsen, der er kvinden og koreografen bag dansetruppen, havde valgt at dedikere dansen til sin mormor og morfar, der begge døde sidste år. Da holdets 16 dansere skulle på, var scenen derfor blevet forvandlet til et højtideligt kirkerum med lysende mosakikruder og stole på lige rækker. Gennem dansen blev en rørende historie om død, sorg og savn fortalt. Imens sad Caroline Sander Jepsen med krydsede fingre blandt publikum.

- Det var en vild oplevelse. Jeg blev ret berørt af det. Scenen, lyset og grafikken med de smukke vinduer - det hele blev ført sammen. Jeg sad og tænkte på min mormor og morfar, og jeg vidste, at min mor sad og tænkte på sin mor og far, siger hun og tilføjer:

Annonce

- Og vi gik jo så videre. Det var ret stort og uventet. Vi har øvet dansen i cirka to måneder, og det er stort at have kæmpet for noget så længe og så gå videre. Det er både vildt for mig som koreograf og for pigerne som dansere.

Fysisk og mentalt hårdt

Idéen til dansen fik Caroline Sander Jepsen for et par måneder siden, da hun hørte radio i sin bil. Da havde hun allerede fået at vide, at hun og holdet skulle bruge stole som rekvisit i showet, og da sangen Funeral (Begravelse, red.) af Lukas Graham lød fra bilens højttaler, kom hun til at tænke på sin mormor og morfar.

- Så gik det op for mig, at jeg kunne lave en begravelse på en pæn og ydmyg måde. Jeg tænkte, at det både var en fin og svær mulighed. Det er koreograferet ud fra mine egne tanker om det, siger hun.


Vi træner hver dag for at blive klar. Modsat de tidligere uger har vi ikke kendt temaet for denne uges dans på forhånd, og derfor har vi ikke kunnet øve det inden. Derfor er der nu hverken skole, arbejde eller gymnasium. Fokus er kun på det her. Det er alle heldigvis med på, også forældrene.

Caroline Sander Jepsen


At lave en dans med døden som tema har dog været hårdt. Hårdt for Caroline Sander Jepsen, men bestemt også hårdt for de 16 dansere, der er mellem 13 og 22 år. Dansen skulle nemlig også være deres historier om at miste.

25-årige Caroline Sander Jepsen med holdet Twenty. I sommeren 2017 åbnede Caroline danseskolen Dance Company Twenty med hovedafdeling i Varde. PR-foto

- Det er mine trin, men det er jeres historier, har jeg sagt til dem. Det har sat en proces i gang i pigernes hoveder. De har tænkt over, hvad og hvem de har mistet. For eksempel mistede en af pigerne sin mor for to år siden, og så har hun tænkt på hende, siger Caroline Sander Jepsen og uddyber:

- Det har været hårdt fysisk og mentalt. Vi har skullet gennemgå nogle følelser og arbejde med dem, og der har da også været en del timer, hvor vi lige skulle trække vejret og komme os.

Annonce

Slut med skole og arbejde

Fordi holdet er gået videre i konkurrencen, begynder endnu en uge fyldt med dans og træning nu. Efter fredagens liveshow kørte Caroline Sander Jepsen og holdet retur til Varde, og selvom de først var hjemme klokken tre om natten, stod den på 12 timers dansetræning både lørdag og søndag.

Der er nu syv hold tilbage i konkurrencen, og fredag aften, når der igen skal danses, skæres der yderligere to hold fra. Derfor bliver træningen også yderligere intensiveret i denne uge:

- Vi træner hver dag for at blive klar. Modsat de tidligere uger har vi ikke kendt temaet for denne uges dans på forhånd, og derfor har vi ikke kunnet øve det inden. Derfor er der nu hverken skole, arbejde eller gymnasium. Fokus er kun på det her. Det er alle heldigvis med på, også forældrene.

Caroline Sander Jepsen mistede sidste år sin mormor og morfar med få måneders mellemrum. Fredagens dans var dedikeret til dem. PR-foto: Per Arnesen/TV 2

Hvad temaet for fredagens dans er, må Caroline Sander Jepsen ikke afsløre, men en lille smule vil hun dog alligevel gerne røbe om den historie, som hun står bag denne gang.

- Jeg kan sige så meget, at det bliver en børnehistorie på den lidt uhyggelige måde. Det, som vi alle tænkte på som børn, når vi var kommet i seng - at værelset blev levende.

Samtidig tør hun godt garantere, at der bliver gang i den, når holdet fra Varde igen indtager scenen og skærmen:

- Vi prøver at blande ting fra første og anden gang. Vi skruer ekstra op for musikken, men det er stadig den gode historie, der er i fokus. Det bliver så godt.

I TV 2-programmet kan det godt lyde, som om det er holdets dansekaptajn, Sonny Fredie Pedersen, der står bag Twentys koreografi, mener Caroline Sander Jepsen. Men det er altså udelukkende Caroline selv, der har fundet på de danse, som Varde-holdet optræder med, understreger hun. PR-foto: Per Arnesen/TV 2
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

OL-flammen brænder over Tinghøj

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Klumme af kunstmaler Agnete Brinch: Det - der drager mig!

Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Det er ikke ligefrem karrierefremmende at stille op til kommunalvalg

Ugeavisen Varde

Serie: Min bedste souvenir Jeg tænker på jagt og naturoplevelser hver eneste dag

Ugeavisen Varde

Varde Byråd er gået i flyverskjul

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Ugeavisen Varde

Dorits drømmehave: Flere års tålmodighed kan blive til bøgespejl, ligusterbue og lærkekurv

Ugeavisen Varde

Camilla drømte om egen webshop - nu handler hun med lokale og bæredygtige varer fra hjemmet i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Varde kommune ligger i top 5 blandt danskernes mest populære feriedestinationer

Ugeavisen Varde

Strandskadens Dag søndag den 1. august

Ugeavisen Varde

Kunstnermøde på KS 21 står mest i maleriets tegn

Ugeavisen Varde

Fra fyr til fyr – en kunstnerisk rejse langs vestkysten

Ugeavisen Varde

Store forandringer kræver omsorgsfulde samtaler, med timing, tid og små genoptagelser

Ugeavisen Varde

Jobpatruljen: Massive brud på ungarbejderes rettigheder i ferielandet

Ugeavisen Varde

Klumme af Nelli Arnth Andersen: Tætpakkede ferieplaner og stressede forældre

Ugeavisen Varde

Ejerne af Ellas Coffeeshop i Varde: Vi købte forretningen sammen uden at kende hinanden

Ugeavisen Varde

Sommersyssel: Det er nu du skal sylte kirsebær til jul

Ugeavisen Varde

Min bedste souvenir: Tinka blev feriens overraskelse

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Ugeavisen Varde

Øre-, næse-, halslæge Jalal har åbnet klinik i Varde: Hvis klinikken går godt, så tror jeg vi flytter hertil

Annonce