Annonce
Ugeavisen Varde

Demenshjælp i Varde Kommune

Varde Bibliotek har flere arrangementer vedrørende demens under overskriften "Glemmer du?..."
Varde Kommune har gjort en stor demensindsats, som adskiller sig fra andre kommuner, i arbejdet med at lave tilgængelige og inkluderende lokalsamfund, herunder Danmarks første demensvenlig lokalsamfund i Skovlund-Ansager.
Annonce

Varde: Desuden er der stiftet en Lokal Demensalliance, som består af lokale repræsentanter. Mange af kommunens butikker og foreninger er blevet demensvenlige og kommunen bakker ligeledes op om Alzheimerforeningens kampagne ”Demensvenner”, hvor der i dag er 1023 demensvenner i Varde Kommune.

"Et godt liv med demens" er nøgleordene for de mange tilbud borgere med demens og deres pårørende i Varde Kommune kan benytte sig af. De fleste tilbud er udbudt af Center for Sundhedsfremme, der kan kontaktes på telefon 7994 6060.

Annonce

Mandagsklubben:

Borgere med en demensdiagnose, der ikke har brug for daghjem, men at møde andre i samme situation.

Annonce

Demens tæt inde på livet? – Kursusforløb for pårørende:

Pårørende partner, voksne børn, nær familie og venner til et menneske, der har en demenssygdom og andre interesserede. Kurset forløber over fire gange.

Annonce

Lær at tackle hverdagen som pårørende:

Når du har brug for hjælp til at håndtere din situation som pårørende. Føler dig presset i din hverdag. Løbende opstart.

Annonce

Kompasklubben:

Et dagtilbud til borgere med en demensdiagnose i den tidlige fase.

Annonce

Pårørendegrupper:

Møde andre som er i samme situation og dele erfaringer.

Annonce

Juridisk og økonomisk rådgivning til borgere med demens og deres pårørende:

Rådgivningen kan blandt andet omhandle fremtidsfuldmagter, testamente, værgemål og privatøkonomiske forhold.

Annonce

Pårørendevejledning:

Sygdom kan ændre hverdagen, og som pårørende har man måske mange bekymringer for fremtiden. Få individuel vejledning i at mestre hverdagens udfordringer. Løbende opstart. Kontakt: Margit V. Thomsen på telefon: 40 14 47 60.

Tilbud om kørselsordning til borgere med en demensdiagnose:

Varde Kommune tilbyder kørselsordning for borgere med en demensdiagnose. Henvend dig til demenskonsulenterne i Varde Kommune, de træffes på telefon: 79 94 60 60.

Bibliotekets "Glemmer du?":

Arrangementer særligt tilrettelagt for mennesker med demens og deres pårørende. Se mere på Biblioteketshjemmeside: vardebib.dk/glemmer-du.

Daghjem for dig med en demensdiagnose:

Du har mulighed for at komme på daghjem, hvis du ikke længere selv kan opfylde dit behov for aktiviteter og socialt samvær i hverdagen. Kontakt: Visitationen i Varde Kommune på telefon: 79 94 68 34.

Feriebolig for dig med demens:

Du kan få tilbudt ferieophold. Et ferieophold kan vare fra et enkelt døgn og op til en uge. Ferieopholdet foregår i ferieboligen på Vinkelvejscentret i Ølgod. Kontakt demenskonsulenterne på telefon: 79 94 60 60.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce