Annonce
Ugeavisen Varde

Demonstration i Varde mod hjemsendelse af syrere

Syreren Ammar Sio arbejder i dag som køkkenchef på Ho Feriecenter. Ved demonstrationen på onsdag taler han og fortæller om, hvorfor han flygtede med sine børn hertil, og hvor stor frygten er blandt syrerne lige nu. PR-foto.

Varde: For 10 år siden begravede Ammar Sio sin bror. De to havde sammen deltaget i en demonstration imod Syriens diktator Assad. Det overlevede broderen ikke.

Når pladsen foran rådhuset i Varde på onsdag fyldes af frustrerede sorgfulde demonstranter, ender det forhåbentligt lykkeligere. Men der er liv på spil, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse. For demonstrationen handler om at stoppe udvisningerne af syriske flygtninge.

SF Varde står sammen med Kristendemokraterne, Enhedslisten og De Radikale bag demonstrationen. Demonstrationen er blot en af en række landsdækkende demonstrationer med samme emne, og afholdes onsdag den klokken 16.30 på Bytoften i Varde. Der demonstreres samtidig i København, Århus, Odense, Haderslev, Holbæk, Randers og Vejle.

Annonce

Alle organisationer oplever utryghed hos de lokale syriske flygtninge, der er rædselsslagne for at blive sendt tilbage til diktaturet i Syrien. De første opholdstilladelser er inddraget efter, at Danmark er gået enegang og har erklæret det for sikkert for flygtninge at returnere til Damaskus – trods advarsler fra både EU, FN, USA og en række humanitære organisationer, skriver arrangørerne.

Flygtninge fra lokalområdet på talerstolen

Ammar Sio arbejder i dag som køkkenchef på Ho Feriecenter. Ved demonstrationen taler han og fortæller om, hvorfor han flygtede med sine børn hertil, og hvor stor frygten er blandt syrerne lige nu.

Også Nour, en anden syrisk flygtning, deler ved demonstrationen de mange vrede tanker, han og familien gør sig i denne tid. Frygten og usikkerheden gør det for hans vedkommende svært at koncentrere sig om ingeniørstudiet i Esbjerg.

Gunner Poulsen fra SF Varde har taget initiativ til demonstrationen.

- Jeg oplevede, at hårdtarbejdende velintegrerede syriske flygtninge i min bekendtskabskreds lige pludselig blev bange. Bange for at blive tvangsudsendt til det regime, de i sin tid havde bekæmpet, og som de var flygtet fra, siger han, og fortsætter:

- Det her går ud over lokale borgere og ikke mindst deres børn, så jeg håber, der kommer rigtigt mange til demonstrationen, for det her skriger til himlen. Det er mennesker her i Varde Kommune, vi er bekymrede for, siger han.

Ud over de to flygtninge holder hver af arrangørerne en kort tale om, hvad de mener om sagen, og den lokale musiker Bjarke Nørgaard underholder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce