Annonce
Ugeavisen Varde

Den "elektriske kost" er blevet et megahit

Stangstøvsugere hitter, siger butiksbestyrer Bente Friis Larsen fra Støvsugerbørsen i Varde.Foto: Malene Wonsbek
Selvom internethandlen æder af specialbutikkernes levebrød, så kan nettets billige priser ikke erstatte en kapacitet som eksempelvis Bente Friis Larsen, der er bestyrer af Støvsugerbørsen på Lerpøtvej i Varde.
Annonce

Varde: Service! Ordet faldt prompte. Ingen betænkningstid. Ingen tvivl. Service er årsagen til,  at Varde stadig har en specialbutik som Støvsugerbørsen, der igennem de seneste 19 år har haft adresse på Lerpøtvej.

Når Bente Friis Larsen har fortalt om alle mulighederne, så er det let at forelske sig i en rockstar. Foto: Malene Wonsbek

- Når jeg får en ny støvsuger i butikken, så starter jeg altid med at pille den helt fra hinanden og samle den igen. Så ved jeg, hvad den kan, og så er jeg klar til at vejlede kunderne, fortæller Bente Friis Larsen, der har været ansat i Støvsugerbørsen i 15 år. Hun kender samtlige finesser og tekniske detaljer, og er en fagnørd i ordets mest positive betydning.

Tilbehør følger med. Forskellige mundstykker, en fleksibel slange og et særligt mundstykke til de, der har trægulve. Foto: Malene Wonsbek


Hvis kunderne én gang om året kommer med den støvsuger, de har købt her, så gennemgår jeg støvsugeren og renser den. Helt gratis. Med stempler i servicebogen kan vi give kunderne fem års garanti.

Bente Friis Larsen, bestyrer af Støvsugerbørsen i Varde


Annonce

Megahit

Og når vi taler støvsugerhit lige nu, så bliver Bente nødt til at fremhæve en ”Rockstar”. Det er en stangstøvsuger. Og den er stangsmart.

Et knækled gør det let at støvsuge under senge og skabe. Foto: Malene Wonsbek
Stangen kan skiftes ud med en fleksibel slange, så det er let at støvsuge møbler, bilen, ovenpå skabe eller andre steder. Der kan selvfølgelig sættes forskellige mundstykker på slangen. Ved at åbne beholderens bund, tømmer man støvsugeren for skidt. Foto: Malene Wonsbek
Stangstøvsuger lige til at hænge på væggen. Foto: Malene Wonsbek

- Stangstøvsugere var også på markedet, da jeg i 2005 kom ind i branchen, men de var ikke så effektive, og så var de meget dyre. Batteriet var dengang kun på 12 volt, og man kunne derfor kun støvsuge i 15 minutter. I dag får man batterier med 40 volt, så man kan støvsuge i op til 75 minutter, inden de atter skal lades op.

Skidtbeholderen er lige til at lukke op og tømme i skraldespanden. Foto: Malene Wonsbek

Støvsugerbørsen

Støvsugerbørsen ejes i dag af Peter Agri. Han har både butik i Esbjerg og Varde. I 1954 startede Peters mormor, Edith, med at rundt i sin bil og sælge støvsugere. I 1955 etablerede hun støvsugerforretning i Esbjerg. En forretning, som Peters mor, Jytte, overtog i 1972. Inspireret af både mormor og mor ønskede Peter Agri selv at etablere forretning. Derfor åbnede han i 2001 støvsugerforretningen på Lerpøtvej i Varde. En forretning han stadig ejer, men som Bente Friis Larsen siden 2005 har bestyret.

Begejstringen for ”Rockstar” er så stor, at Bente har foræret begge sine børn denne funktionelle støvsuger, der er blevet et megahit.

Den hænger i et beslag på væggen. Ingen ledning. Ingen pose. Masser af tilbehør, som eksempelvis en fleksibel slange, så man let kan støvsuge både møbler og bilsæder. Tilsæt en lille vandbeholder, så mopper den også gulvet. Og hvis man ikke selv vil have fornøjelsen af at suse rundt i huset med den ledningsfri støvsuger, så findes den selvfølgelig også i en rund robotudgave.

Et knækled gør det let at støvsuge under senge og skabe. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Den elektriske kost

- Denne spanske Rockstar model sælges kun i specialbutikker som vores.  Der findes også mange andre modeller, for stangstøvsugere er fremtiden, det er der ingen tvivl om, siger Bente Friis Larsen, der med et vupti og et snuptag demonstrerer stangstøvsugernes fortræffeligheder.

Og det er lige præcis det, forretningen overlever på. At her er en serviceminded person, der tager sig tid til at forklare og demonstrere. Bente finder lige præcis den løsning, der passer kunden, og nogle gange skal de slet ikke have den dyre model, de ellers troede, de havde brug for.

- Stangstøvsugere var allerede på markedet da jeg i 2005 kom ind i branchen. Nu er de bare blevet billigere, stærkere og smartere. Det er fremtidens støvsuger, siger Bente Friis Larsen der har mange forskellige i butikken – og alligevel har hun forelsket sig i en ”Rockstar”. Foto: Malene Wonsbek

- Jeg oplever, at rigtig mange fortryder den kassemodel, som de typiske har købt på tilbud i store supermarkedskæder. De fortryder, fordi den måske har for lidt sugekraft, larmer for meget, eller har de forkerte mundstykker. Jeg går meget ind i kundernes behov og viser dem forskellige modeller i forskellige priskategorier. Men lige nu, er der ikke meget, der kan slå den elektriske kost – altså stangstøvsugerne, indrømmer Støvsugerbørsens bestyrer Bente Friis Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce