Annonce
Ugeavisen Varde

Den er go´ nok – altså det der med grøntsagerne

Heidi Foldager er selvstændig kostvejleder med firmaet Optimalkost. Hun tror på, at vores kost har stor betydning for, hvordan vi har det og har stort fokus på at få kroppen i balance. Find hende på www.optimal-kost.dk.

Vi hører det tit. At vi skal spise mere grønt til vores måltider. Alt det grønne har et stort fokus i min livsstil. Er du nysgerrig hvorfor – så læs med her…

Alle vores grøntsager indeholder vitaminer og mineraler, og dermed er grøntsager god næring til din krop. Det er vigtigt, at din krop får en masse næring, så alle processerne i kroppen kan fungere optimalt.

Du kender godt den med bilen – altså hvis man kommer til at tanke benzin på en dieselbil eller omvendt, så sker der bare det, at bilen kun kan køre et lille stykke, og så går den i stå.

Annonce

Jeg spiser mad for at leve. Jeg spiser mad for at give min krop de bedste betingelser, så den kan præstere optimalt i en travl og hektisk hverdag.

Heidi Foldager

Sådan er det ikke helt med kroppen – men næsten. Kroppen er forunderlig, den kan tilpasse sig – altså den tager imod det, som du giver den. Men til sidst kan den ikke tage imod mere, og så vil den fortælle dig med symptomer, at nu er den overbelastet.

Så det betyder, at du i en lang periode kan være hård ved din krop med din livsstil, og den kan blandt andet mangle gode næringsstoffer fra din mad, men du kan muligvis sagtens være velfungerende og holde sygdom for døren. Men det kan være, at du føler dig lidt ufrisk, sover dårligt om natten, og dit energiniveau er lavt. Det kan også være, at du lider af uro i benene, er lettere irritabel eller lider af træg mave. Alt sammen forskellige symptomer, hvor du faktisk ikke er syg eller føler dig syg, men du er måske heller ikke helt på toppen. Men det er kroppen, der fortæller dig, at den er overbelastet.

Når kroppen først er overbelastet, så går det kun en vej, og det er nedad. Din krops tilstand bliver blot værre og værre. På et tidspunkt vil reel sygdom måske bryde ud.

Jeg ser i min klinik, at når man kigger på kosten og får styr på, hvordan måltiderne sættes sammen og fylder halvdelen af tallerkenen med alt det grønne, så opnår man en krop, som har det bedre. Kroppen får mere næring, hvilket er væsentligt for at styre kroppens indre processer.

Jeg spiser mad for at leve. Jeg spiser mad for at give min krop de bedste betingelser, så den kan præstere optimalt i en travl og hektisk hverdag – både i mit arbejde, som mor, og så jeg har energi til at bevæge mig og dyrke idræt i min fritid.

Så fyld halvdelen af din tallerken med alt det grønne, hver gang du skal spise et måltid. Det vil din krop elske. Bonus er, at du først og fremmest vil føle dig sundere, men du vil også opleve mere energi og overskud i hverdagen.

Du kan jo prøve det af…

Mange smil

Heidi

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Hjælp med at sænke gennemsnitsalderen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kommer de sidste grunde på Troldhøjen til salg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Ugeavisen Varde

15-årige Kalle fra Horne vil gå hele vejen: Tror på førsteholdsdebut inden for tre-fire år

Ugeavisen Varde

2. oktober: Øjeblikke af lykke i Varde Musikforening

Ugeavisen Varde

Outrup-komet med landsholdsdebut og ungdomskontrakt: - Jeg fik kuldegysninger, da jeg sang nationalmelodien

Ugeavisen Varde

2,3 elever mere i klasserne - nej tak

Ugeavisen Varde

Næsten en halv million læste sider: Her er vinderne af klassekampen 2021 i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Så blev Henne Strand 67 kilo affald renere

Ugeavisen Varde

LLO afliver kendt boligregel: Det er en ren myte

Ugeavisen Varde

Droppede ud af eliteklasserne i Esbjerg og røg hjem til Næsbjerg: Gustav kæmpede sig tilbage i varmen og scorede som 17-årige i sin debut for førsteholdet

Ugeavisen Varde

Kærup-borger med i populært TV-program: Cecilie fra "De grønneste fingre" har brugt livet i haven til at komme ovenpå igen

Ugeavisen Varde

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Ugeavisen Varde

Livet folder sig ud efter corona

Ugeavisen Varde

Efter 40 år skifter Bent Ole arbejdsplads

Ugeavisen Varde

25. september: Husk dem, der glemmer

Ugeavisen Varde

Musik & Billedskolen inviterer til jubilæumskoncert på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Jesper investerer i fornyelse: Stor ombygning og midlertidig flytning af Louis Nielsen i Varde

Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Ugeavisen Varde

Største øvelse i nyere tid: 3.000 soldater invaderer Vestkysten

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Annonce