Annonce
Ugeavisen Varde

Den har kostet 3,2 millioner kroner: Vardes nye præst er glad for sin nye bolig

Præsteboligen på Sletten 66 har god plads, i den forreste del er der kontor. Foto: Martin Ravn
3,2 millioner kroner har den nye præstebolig i Varde kostet, menighedsrådet ville gerne have en bolig tæt på den kommende Frelloskolen.
Annonce

Varde: Der er højt til loftet i Vardes nye præstebolig.

- Det skal der også være, siger sognepræst Thomas Hasemann Poulsen med et smil.

Med store vinduespartier, der kan lede tankerne hen på en kirke, er der noget pudsigt ved, at det nu er to præster, der bor i huset. Thomas Hasemann Poulsen blev indsat i embedet i Varde i juni, og han er gift med Solvej Paabøl Andersen, der er præst i Grene Sogn (Billund).

Allerede nu, en måned efter de flyttede ind, er de glade for livet i parcelhuskvarteret.

- Vi havde kun været her et par dage, så kom der en lille delegation med blomster, chokolade og et sødt kort. Så føler man sig velkommen, siger Thomas Hasemann Poulsen, der også nyder at høre stemmerne fra børnene på legepladsen lige uden for sit kontor.

Præsteboliger

Thomas Hasemann Poulsens nye præstebolig ligger på Sletten 66.

Den afgående præst boede på Nordre Boulevard 15 - det hus er nu sat til salg.

Morten Thaysen bor i præstegården på Vestervold 1, hvor konfirmandlokalerne ligger på naboadressen. Sidste år blev der renoveret på præstegården, blandt andet med isolering, nye gulve og nyt køkken.

Henrik Vejlgaard Kristensen bor på Jægumsvej 47, hvortil der også er bygget konfirmandlokaler, og på naboadressen kontorer. Sidste år blev der renoveret, blandt andet med nye gulve og nyt køkken.

Mette Hvid-Olsen bor i Grindsted, hvor hendes mand er præst. Hun har kontor på Jægumsvej 45 - ved siden af Henrik Vejlgaard Kristensen.

Annonce

200 kvadratmeter

Da menighedsrådet søgte en ny præst, lagde det op til, at den kommende præst selv kunne give sit besyv med, når der skulle vælges ny bolig - så længe det levede op menighedsrådet krav - blandt andet at det skulle være i nærheden af den kommende Frelloskolen i Varde Nord.

Et andet krav til en præstebolig er, at der skal være adgang til kontor og wc, uden de, der har en samtale med præsten, skal igennem den private del af boligen.

- Det er både for dem og mig. Hvis de skal igennem et brygges fyldt med vasketøj, så bliver det for privat, siger Thomas Hasemann Poulsen.

Annonce

Moderne

Nogen vil måske mene, at en præst ikke bør hænge sig i materielle goder, men Thomas Hasemann Poulsen fortæller, at han er glad for, at han fik muligheden for en moderne tjenestebolig.

- Når man først har vænnet sig til gulvvarme, er det dejligt, for det er en af de bekvemmeligheder, man ikke får i et gammelt hus, siger han.

Yndlingsrummet er kontoret, hvor han arbejder.

- Det er også hyggeligt at stå i køkkenet og lave noget sammen med Solvej. Vi er gode sammen i et køkken, siger Thomas Hasemann Poulsen.

I det nye køkken er der også kommet nye retter på menuen - for tiden får parret en ugentlig vegetarisk måltidskasse med mad til tre dage for at prøve noget nyt.

- Det er mest Solvej, der laver det. Jeg går meget op i at bage, siger Thomas Hasemann Poulsen, der har en surdej, som han har holdt liv i i 14 år.

Sletten 66

Købsprisen var 3.209.000 kroner.

Huset er 201 kvadratmeter i et plan og har seks værelser.

Grunden er 819 kvadratmeter.

Det er bygget i 2008.

Kilde: boliga.dk og boligsiden.dk

Annonce

200 flyttekasser

Lørdag den 4. oktober var store flyttedag for parret, som midlertidigt boede i den tidligere præstebolig på Nordre Boulevard - et hus menighedsrådet har sat til salg.

De havde over 200 flyttekasser.

- Det tog en weekend at pakke ud, mandag eftermiddag blev alle flyttekasserne hentet, fortæller Thomas Hasemann Poulsen, der blev så overvældet ved synet af de mange kasser, at han optog en lille video, hvor han står ved siden af et tårn af sammenfoldede kasser.

Nu mangler der kun et par billeder på væggen, for at alt er, som det skal være.

- Det er hyggeligt, og vi føler os hjemme. Et hus er rammen for, hvor man lever, siger Thomas Hasemann Poulsen.

I køkkenet er Thomas Hasemann Poulsen især glad for at bage. Han bager alt sit brød, her er det en koldhævet dej til brød til aftensmaden. Han har også en surdej, der er 14 år gammel. Foto: Karina Øhlenschlæger
Opbygningen af huset betyder, at der er en fin lille terrasse ud for køkkent. Foto: Martin Ravn.
Thomas Hasemann Poulsen har af flere omgange pakket bogreolen ud - de står selvfølgelig i alfabetisk orden, fortæller han. Foto: Karina Øhlenschlæger
Det høje vinduer leder tankene hen på kirkebygninger. Foto: Martin Ravn
Fra kontoret kan Thomas Hasemann Poulsen se, om der kommer gæster. Han nyder at kunne arbejde i det lyse rum. Foto: Karina Øhlenschlæger
Med mange værelser og ingen hjemmeboende børn var der god plads til, at også Thomas' kone, der også er præst, kunne få eget hjemmekontor. Foto: Karina Øhlenschlæger
Præsteboligen ligger på Sletten 66. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce