Annonce
Ugeavisen Varde

Den nye formand i Alslev fik ilddåb, da statsministeren lukkede landet ned

Gert Rathleff Sørensen, formand for Alslev Sport & Kultur, er imponeret over, hvordan både de frivillige, trænerne og medlemmerne har ageret i et år præget af coronaretningslinjer og restriktioner. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Det var noget af en start for den nyvalgte bestyrelse i Alslev Sport & Kultur i marts 2020. Men efter et år med corona er formanden fuld af beundring over, hvordan klubbens medlemmer, de frivillige og trænerne har bakket op.

Alslev: 11. marts 2020 holdt et helt nyt forretningsudvalg i Alslev Sport og Kultur sit første møde. Tre ud af fem medlemmer var helt nyvalgte. Heriblandt formand Gert Rathleff Sørensen, som kort tid forinden var rykket til Alslev fra det østjyske sammen med familien. 11. marts 2020 var også dagen, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned. Den famøse store hammer blev taget i brug, og al unødig aktivitet i samfundet blev aflyst. Heriblandt alt, hvad der hed idræt og foreningsliv.

- Så mødet tog lige et par timer ekstra den aften, fortæller Gert Rathleff Sørensen, for naturligvis begyndte en snak om, hvilke konsekvenser, man som klub kunne tænkes at skulle være forberedt på.

For ingen havde prøvet en pandemi på den måde før, så ingen vidste det.


Coronaen har naturligvis påvirket antallet af medlemmer, men vi er blevet mødt med en stor forståelse for situationen og en stor opbakning.

Gert Rathleff Sørensen, formand for Alslev Sport & Kultur


Logistisk og praktisk

Da landet lige så stille blev åbnet igen, gik et veritabelt mesterstykke af et planlægningsarbejde i gang. For der var restriktioner og regler om for eksempel antallet af deltagere, og hele logistikken omkring deltagelsen i foreningsaktiviteter var et kæmpe praktisk arbejde, der løbende skulle tilpasses, efterhånden som reglerne ændrede sig.

For eksempel skulle alle fodbolde vaskes, og trænerne måtte ikke være fysisk sammen med alle sine hold, så der skulle laves træningsplaner, der skulle administreres af andre frivillige. Håndboldene, der på grund af harpiks ikke kan vaskes, skulle ligge over i 72 timer, før de blev brugt igen. Og alle gymnastikredskaber – som i alle – skulle sprittes af mellem hvert hold. Man måtte ikke ud ad den dør, man var gået ind ad, og meget mere.

- Det har krævet en helt ekstraordinær indsats fra vores ledere og frivillige, det forløbne år, og mange forældre har også været søde til at stille op og hjælpe. Jeg har været meget imponeret over alles indsats, siger Gert Rathleff Sørensen, som sammen med resten af bestyrelsen ekstraordinært sørgede for at få delt chokolade ud til jul til alle ledere og frivillige som tak for indsatsen.

Annonce

Fokus på medlemstal

Alslev Sport og Kultur havde et års tid inden nedlukningen startet et nyt fitnesscenter op.

- Coronaen har naturligvis påvirket antallet af medlemmer, men vi er blevet mødt med en stor forståelse for situationen og en stor opbakning, fortæller Gert Rathleff Sørensen.

- Vi gik fra godt 170 medlemmer i fitness til godt 130. Det var vi egentlig godt forberedt på. Til gengæld har vi ikke mistet medlemmer på sportsgrenene. Om corona og det, at vi nu har været lukket ned det meste af vintersæsonen, kommer til at betyde, at der er nogen, der melder fra, det må vi vente og se. På den måde bliver det meget spændende med den her genåbning, for jeg tror, det kommer meget an på, hvordan vi får boostet den. Vi har et stort fokus på dels at holde fast i medlemmerne, dels at holde på de frivillige ledere og trænere. Begge dele er lige vigtige, for man kan ikke være en velfungerende forening uden nogle af delene, siger Gert Rathleff Sørensen.

Med boost mener han flere ting.

- Lige i øjeblikket kigger vi på, hvordan vi kan gøre vores faciliteter endnu federe ved for eksempel at købe nyt udstyr og lignende. Vi arbejder på flere ting. Det har været særlig vigtigt, at alt det, der kunne starte udendørs, da det blev muligt, gjorde det. Og idræt, der normalt har været indendørs, blev så vidt muligt flyttet udendørs, fortæller Gert Rathleff Sørensen. Alslev Sport og Kultur har valgt ikke at forlænge sæsonerne for de idrætsgrene, der er indendørs. Man starter således først igen til september.

- Det er både for ikke at ramle ind i de udendørs idrætsgrene i forhold til medlemmerne, og så for at give vores frivillige og trænere et pusterum, inden de skal til at planlægge den nye sæson. Det skal de jo lige om lidt, fortæller Gert Rathleff Sørensen.

Alslev Sport & Kultur

Foreningen havde i sæsonen 2020 cirka 780 medlemmer fordelt op følgende afdeling:

  • Fodbold
  • Håndbold
  • Gymnastik
  • Fitness
  • Krocket
  • Petanque
  • Badminton

Ud af de 780 er cirka 50 personer frivillige trænere/ledere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce