Annonce
Ugeavisen Varde

Den nye tildelingsmodel på skoleområdet friholder specialområdet

Tom Arnt Thorup. PR-foto
Annonce

Læserbrev: Det har for os hele vejen igennem været vigtigt, at specialområdet ikke rammes af massive besparelser.

I den nye tildelingsmodel for skoler fastholdes det gamle økonomiske niveau for specialskolerne, og som noget nyt er der indregnet en socioøkonomisk model, der tager hensyn til, hvilken type af elever skolerne har.

Det, der bliver opgaven, er at se på, hvordan den nye specialskole skal indrettes, og hvad det koster. Herudover gennemgås hele autismeområdet, hvilket giver et samlet overblik over, hvad der i givet fald skal til, for at Varde kommune samlet set leverer en meget høj kvalitet på dette område.

Når vi ellers ser på tildelingsmodellen for skolerne, er der nogle besparelser, da en del jo skal finansiere Frelloskolen. Det er dog for alvor først i 2021, at de "store" skoler rammes. Vi er vidende om, at ledelsen og administrationen på nogle skoler reduceres nu pr. 01. august 2018 - det er dog min vurdering, at beslutningen (skoleforliget) ligger ret fast.

Tildelingsmodellen på dagtilbudsområdet - her er de måske største ændringer, da man ikke længere får en mindste tildeling, og ligeledes er busserne trukket ud, hvilket betyder, at de penge, der blev fordelt på dette område pt., er parkeret udenfor tildelingsmodellen.

Det er dog godt, at vi får begge modeller sendt i høring nu her - således at institutionerne har en reel mulighed for at tilpasse deres driftsøkonomi (bemanding m.v.) efter de kommende budgetter (tildelingsmodeller), når de træder i kraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce