Annonce
Ugeavisen Varde

Der er seks nominerede til Årets Vardenser 2019

Birgit Wienecke. Arkivfoto: Annett Bruhn
Inden længe bliver det afsløret, hvem der er Årets Vardenser 2019 - her er de nominerede.
Annonce

Varde Kommune: I år har mange af indstillingerne til Årets Vardenser peget på de samme personer, måske derfor er feltet mindre, end det plejer - der er i hvert ikke noget, der tyder på, at indsatsen for at gøre vores kommune til at godt sted at leve mangler. Det ser vi hver uge i avisen.

Årets Vardenser er en person, der bor her i kommunen og yder en særlig indsats samt gør en forskel for andre i Varde Kommune. Det kan være på mange forskellige områder.

Nu, hvor alle indstillingerne er i hus, findes vinderen af Ugeavisen Varde i samarbejde med sidste års vinder, Jesper Kristiansen fra Varde Atlet Klub, og inden for de næste par uger bliver vinderen afsløret på ugeavisen-varde.dk og vores facebook-side.

Den opmærksomme læser vil opdage, at Rita Christensen fra Café Paraplyen var nomineret i sidste uge. I mellemtiden er vi blevet gjort opmærksom på, at hun ikke bor i kommunen, hvilket er et af kriterierne for at blive Årets Vardenser.

Sådan lyder indstillingerne af de seks personer:

Lone Sørensen. Privatfoto
Annonce

Birgit Wienecke

Birgit Wienecke er i bogstaveligste forstand at finde alle steder som frivillig. Til Open Air, til Varde Sommerspil, Eventyrløb i det gamle sommerland, til julefestligheder i byen og så videre.

Hun har altid overskud og tager sig tid til at sludre, når man møder hende. På de sociale medier møder man ligeledes hendes altid positive kommentarer. Mange kunne lære af hendes engagement og altid positive sind.

Annonce

Lone Sørensen

Lone Sørensen er ansat som aktivitetsmedarbejder på demensenheden Lyngparken. Lone er en skøn, hjertelig, initiativrig og yderst fleksibel kvinde, der gør alt, hvad der står i hendes magt, for at skabe indholdsrige og meningsfulde aktiviteter for beboere i en yderst vanskelig livssituation. En opgave, der sjældent er uden udfordringer, og som kræver vilje, gåpåmod og ikke mindst det rette touch. Lone viser med sit arbejde omkring de demente borgere, at når lysten er drivkraften, så kan meget lade sig gøre, og jeg synes, hun fortjener en anerkendelse for den indsats.

Siddende fra venstre: Trine Vad Kirk, Susanne Broeng og Maja Bertram. Stående fra venstre: Maria Storgaard og Anne Mette Hede Jensen. PR-foto
Annonce

Varde, giv det videre

Trine Vad Kirk, Susanne Broeng, Maja Bertram, Maria Storgaard og Anne Mette Hede Jensen.

De har om nogen fortjent det efter i mange år at have knoklet en vis del ud af bukserne for at hjælpe andre. De er en flok ihærdige, arbejdsomme og fantastiske piger, og de gør det så mega godt.

De har igennem årene formået, at en stor gruppe familier i Varde Kommune blandt andet får en god jul. Som for os andre måske er en selvfølge. De fantastiske fem piger brænder for at hjælpe andre. Derfor fortjener de at blive Årets Vardenser. Stor respekt for dette store stykke arbejde.

Anna-Sophie Brinch - kendt som Fie. Privatfoto
Annonce

Anna-Sophie Brinch

Anna-Sophie (Fie) Brinch, som har systuen Petit Amour i Varde. Fie er selvlært, startede hjemme i privaten, men flyttede til Tømrervej i september 2019. Hun er fleksjobber og ansætter kun fleksjobbere. Vi er fem ansatte, men tilsammen har vi kun timer, der tilsammen svarer til halvanden fuldtidsstilling. Fie har "hjertet på rette sted" og føler et stort menneskelig og socialt ansvar. Vi kunne alle lære meget af Fie om at bygge bro og turde mødes på midten med mennesker, der på forskellig vis har udfordringer med at komme ind på arbejdsmarkedet og få kontakt socialt, uanset baggrund.

Carina Scheffler og døtrene Carla (tv) og Caroline. Privatfoto
Annonce

Carina, Caroline og Carla Scheffler

Carina Scheffler og døtrene Caroline og Carla for deres helt utrolige store og meget smittende engagement omkring planlægningen og afviklingen af Klovneløbet 2019. Et arrangement, hvor de i samarbejde med Varde Park Løb gav 800 deltagere en folkelig og uforglemmelig oplevelse, og hvor der samtidigt blev samlet hele 124.528 kroner ind til de danske hospitalsklovne. Et resultat som – ifølge landsorganisationen De danske Hospitalsklovne – nærmest var naturstridigt henset til den relativt korte planlægningsperiode. Carina, Caroline og Carla gør ikke kun Varde by ære, nej, de gør hele Varde Kommune ære.

Per Frøkjær. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Per Frøkjær

Per Frøkjær startede Varde Park Løb, som i dag er et meget eftertragtet løb. Der løbes hver lørdag morgen klokken 9, og der intervaltrænes hver onsdag klokken 18 i Varde Sommerland. Ret så mange har løbet med over 50 gange, han har selv rundet de 250 løb. Derudover er han også i front for crossløbet, hvor over 600 deltager, men også Margueritløbet er han fortaler for. Hans glæde og entusiasme smitter, han er altid hjælpsom og i godt humør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce