Annonce
Ugeavisen Varde

Derfor frygter nyuddannede første arbejdsdag

Hver femte ung er i tvivl om, hvad de kan, når de møder ind til den første arbejdsdag.
Annonce

Varde: De studerende læser side op og side ned under deres studietid, men hvad er det egentlig, de kan, når de er færdiguddannede?

Hver femte ung føler ikke, de har de nødvendige kompetencer, når de møder ind til første arbejdsdag. Samtidig siger mere end hver tredje, at de ville ønske, at deres uddannelse rustede dem bedre til arbejdsmarkedet. Det viser en ny undersøgelse, som virksomheden Cand+ har foretaget for fagforeningen Krifa.

Det er ifølge Rasmus Højbæk, erhvervspsykolog i Krifa, også en tendens, de oplever i fagforeningen blandt nyuddannede medlemmer.

- Der er et hav af forskellige uddannelser at vælge imellem her i Danmark, men det er ikke altid lige nemt at gennemskue, hvilke jobstillinger den enkelte uddannelse egentligt giver adgang til på den anden side af studielivet. Der er ikke nødvendigvis en stilling, der hedder det samme som ens uddannelse, men det betyder ikke, at der ikke er brug for én, siger Rasmus Højbæk i en pressemeddelelse.

Annonce

Ukendt terræn

Det kan være et stort skridt at gå fra skolens trygge rammer og studiekammeraternes velkendte ansigter til det ukendte arbejdsmarked og nye kolleger - og ifølge undersøgelsen er det da også næsten fire ud af ti, der er bekymrede for ikke at passe ind på deres nye arbejdsplads.

Erhvervspsykologen Rasmus Højbæk fortæller, at det er helt naturligt at være usikker på det ukendte, og at du kan afhjælpe det ved at have et studiejob, mens du studerer og tale med tidligere studerende, der er i job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce