Annonce
Ugeavisen Varde

Derfor skal dit nytårsforsæt for 2021 være positivt

Varde-psykologen Lene Bammeskov ser noget positivt i den tænkepause, corona har givet mange af os. Hun giver sit bud på en positiv tilgang til nytårsforsæt. Foto: Helen Hansen, Studie 9
Nytårsforsæt for 2021 skal have en positiv drejning. Vi kæmper med corona-angst og har ikke brug for flere påbud og begrænsninger. Psykolog Lene Bammeskov fra Varde giver sit bud på at komme godt i mål med sit forsæt på en positiv måde.
Annonce

Varde: Man bliver træt bare ved tanken om de gammelkendte nytårsforsæt om at tabe sig eller holde op med at ryge. Oveni corona-epidemiens forbud og påbud er det sidste, vi orker, endnu et forbud, endnu en begrænsning.

Derfor bad vi Varde-psykologen Lene Bammeskov om at formulere nogle positive tanker og råd om nytårsforsæt for 2021 og komme med sine betragtninger om coronaens psykologiske positive effekt.

- Man kunne tro, at jeg ville få flere henvendelser i min psykologpraksis, fordi folk er blevet mere angste for sygdom, men jeg oplever faktisk, at mange af dem, der har været ramt af stress, har fået en kærkommen pause. De har nået at bremse op, fået en pause fra deres liv og har fået det bedre. Det moderne liv er forhastet. Vi putter meget ind i kalenderen. Nedlukningen af samfundet har givet nogle en ufrivillig tænkepause, som har været sund for både individet og familien. Det har givet tid og plads til at tænke over, hvad man gerne vil og realisere nogle drømme, siger Lene Bammeskov.

Annonce

Tænk positivt

Hvis man vil lave nytårsforsæt, er det efter psykologens mening vigtigt at gøre det med en positiv indgangsvinkel:

- Nytårsforsæt er populære, fordi vi har fornemmelsen af et friskt år, og vi skal give den en skalle. Men rygning og vægt er sjældent særlig rart at lave et forsæt om. Nogle gange kommer vi til at bruge det til at dunke os selv oven i hovedet et helt år, og så kommer vi ikke i mål. Det fungerer bedre, hvis vi går til det med en positiv vinkel, siger Lene Bammeskov.

Hun har derfor formuleret en håndfuld positivt formulerede råd til at lykkes til nytårsforsæt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Winnie trodser corona og har åbnet sin drøm om spisestedet Biizar på Ndr. Boulevard i Varde

Annonce