Annonce
Ugeavisen Varde

Designer fra Ølgod: Genbrugsmode kan redde lidt af verden

Tøjdesigner Soeren Le Schmidt fra Ølgod er bogaktuel med titlen "Genbrugsmode" i et samarbejde med Røde Kors. PR-Foto: Fredeik Aabehc Gade Heller
Designer fra Ølgod udgiver bog om genbrugsmode.

Ølgod: Tøjdesigner Soeren Le Schmidt, der oprindelig er fra Ølgod og nu er bosat i København, har været i fuld gang med at kreere en kollektion af genbrugstøj fra Røde Kors. Det er der kommet både et samarbejde, en bog og en udstilling ud af. Bogen har fået titlen Genbrugsmode.

Soeren Le Schmidt kalder det re-design.

- Det handler om at at se på sin garderobe på en ny måde i stedet for at stå i stampe i brug og smid væk-kulturen. Det holder ikke. Vi er det land i verden, der smider allermest tøj ud, bare der er det mindste hul eller plet, siger han og tilføjer:

- Man kan også få ideer fra bogen, selvom man ikke er ferm på en symaskine.

Unika genbrugsdesign

Unika kreationerne er lavet af tøj, som danskerne har doneret til Røde Kors og udstilles i Louise Roe Gallery i København som en pop up-butik. I bogversionen er der mange kendte danskere, der poserer i tøjet.


Vi er det land i verden, der smider allermest tøj ud, bare der er det mindste hul eller plet.

Designer Soeren Le Schmidt


- Man kan både nyde kreationerne og bare kigge i bogen, men man er også velkommen til at købe dem og tage dem med hjem fra udstillingen her i København, siger Søren Le Schmidt i telefonen på vej til sin bogreception på Gads Forlag. Det hele er kommet i stand i et tæt samarbejde med Røde Kors.

- Al salg af tøjet i shoppen går til Røde Kors’ humanitær arbejde. Et samarbejde, jeg er meget stolt af at være en del af, fordi de gør en forskel, og fordi vi sammen kan gøre en forskel.

Bogen, "Genbrugsmode", hvor Soeren Le Schmidt laver unika design af genbrugstøj, udkom torsdag og er ment som en idebog med vægt på billeder af tøj, der nytænkes og repareres i stedet for at blive smidt ud.  PR-Foto: Gads Forlag.

Soeren Le Schmidt

  1. Danske filmstjerner og kongelige - blandt andre Dronning Margrethe og kronprinsesse Mary - svøber sig i Soerens kreationer.
  2. Soeren Le Schmidt er søn af Ulla og Finn Schmidt i Ølgod.
  3. Han er barnebarn af indehaverne af Ølgods hedengangne udgave af Damernes Magasin, butikken J.C. Smith, der lukkede i 1987. Farmor beholdt sin systue, og det var her, han som barn og ung dreng lavede sine første kreationer.
  4. Soeren Le Schmidt har ikke taget en decideret designuddannelse, men tre år efter sin ankomst til København begyndte han at arbejde for designeren David Andersen, som blandt andet har samarbejdet med skovirksomheden Bianco.
  5. Soeren Le Schmidt arrangerer modeshows i eget navn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce