Annonce
Ugeavisen Varde

Det er en vildt rørende oplevelse

- Det er ikke mig, der har overtalt smeden til at tage med, han foreslog selv, at vi begge meldte os som hjælpere den 24. december, fortæller Anne Dorthe Johnsen. Foto: Malene Wonsbek
For anden gang vælger Anne Dorthe Johnsen fra Sig at være frivillig hjælper den 24. december. I år er også hendes mand, Kenneth, med.
Annonce

Varde: Glæden ved at glæde andre er bare så stor. Anne Dorthe Johnsen var frivillig hjælper ved julearrangementet for to år siden. Nu ser hun frem til endnu en helt særlig juleaften.

- Det er så utrolig lidt, der skal til for at glæde andre. Jeg husker fra sidste gang, hvordan en voksen mand midt i 50’erne lod tårerne få frit løb, da han fik en fin indpakket julegave. Han tog for givet, at der kun var gaver til børnene, så han blev vildt overrasket, da der også var en gave til ham. Han kunne ganske enkelt ikke huske, hvornår han sidst havde fået en julegave, fortæller 49-årige Anne Dorthe Johnsen.

Annonce

Skilsmissejul

Anne Dorthe er skolelærer på Lykkegårdskolen. Hun blev skilt for seks år siden, så hvert andet år skal hun holde jul uden sine drenge, der i dag er 21 og 24 år. Anne Dorthe er siden blevet gift med ”smeden”, som hun altid kalder Kenneth Johnsen. Han arbejder på Nordsøen. Så en jul, hvor hun hverken havde mand eller børn hjemme, meldte hun sig som frivillig hjælper til Toves julearrangement.

- Jeg har fået masser af tilbud om at holde juleaften med andre, men når min egen nære familie ikke er der, så syntes jeg, det var underligt. Derfor ville jeg holde alternativ jul, og det var så stor en oplevelse, at det gør vi igen, for i år er Kenneth med, fortæller hun.

- Vi holder julefest med vore familier både den 22., den 25. og 26. december, så den 24. december behøver vi ikke også at se dem. Anne Dorthe har fortalt så meget om hendes juleoplevelser fra sidst, hun var med. Det er et godt initiativ, som jeg også gerne vil være med til at bakke op omkring, så jeg glæder mig, lyder meldingen fra smeden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce