Annonce
Ugeavisen Varde

Det er pisseirriterende...

Instruktør og manuskriptforfatter Carsten Friis, Kent Stensgaard daglig leder af 7-kanten, PR- og marketingschef Ole Gudmundsen, var spændte på at høre den sangen ”Kongens København”, som Martin Brygmann præsenterede for dem. Foto: Ludvig Dittmann
Carsten Friis havde sådan glædet sig til at skulle i gang med jubilæumsforestillingen, og så kommer corona og ændrer alting. Det er mere end træls.
Annonce

Varde/Odense: Instruktør Carsten Friis har det som løven i et bur. Han vil ud. Han vil lave noget. På denne årstid plejer han at have vildt travlt og gang i fire forestillinger på én gang: Sommerspillet i Varde, Frøbjerg Festspil, H.C. Andersens Festspil i Odense og Rottefælden i Svendborg. Alt er aflyst.

Nu har han tid til at gå i haven...

Og der lykkes det heller ikke helt for den rastløse instruktør. Forskellen på blomster og ukrudt kan for det utrænede øje være svær at gennemskue.

- I år stod vi bare klar med det allerbedste hold. De bedste amatørskuespillere i hele Europa, siger Carsten Friis og slår ivrigt ud med armene.

Det vil glæde mig, hvis Andersen kunne blive lidt større i Danmark. Han er alt for lille herhjemme

Carsten Friis om H.C. Andersen

Annonce

Ingen ny audition

Langt de fleste på holdet har lige som Martin Brygmann allerede takket ja til næste år, så der bliver ingen ny audition. Kun på få roller hvor folk eventuelt melder fra.

- Skuespillerne har fået at vide, at jeg skal have en melding senest 1. september, ellers regner jeg med, at de er med på holdet. Og nej, det er ikke nogen fordel for mig at få et år ekstra. Jeg har kigget manuskriptet igennem flere gange og ændret et par småting. Men at ændre, bare fordi man har tid, dur ikke. Så kan jeg komme til at ændre noget godt til noget skidt, siger instruktøren, der med Fyrtøjet har sat Varde Sommerspil op 16 gange.

Annonce

Familieforestilling

- Man må godt give udtryk over sin corona-frustration. Jeg synes, det er pisseirriterende, at vi ikke skal i Arnbjerg i år. Men folk kan virkelig glæde sig. Fyrtøjet er en festlig, fornøjelig og forrygende familieforestilling. Den har alle kontraster. Der er action og kærlighed, store flotte scener og små nære dialoger. Vi havde også Svinedrengen og Klods Hans i tankerne, fortæller Carsten Friis, der selv har skrevet manuskriptet til ”Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv”.

Carsten Friis er odenseaner. Han er vild med H.C. Andersen og synes, han er alt for lille i Danmark. Så der er meget hjerteblod indskrevet i denne musical, der sammenfletter Fyrtøjet med Andersens tanker og liv. At det bliver Martin Brygmann, der løfter opgaven med både skuespil, musik og sangtekster, får instruktøren ud i de store superlativer.

- Han er bare manden...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce