Annonce
Ugeavisen Varde

Det er sælgers boligmarked for tiden

Det er især på sommerhusene, at overbuddene er i spil for tiden. Foto: Colourbox
Andelen af bolighandler, hvor der gives afslag er lavt i forhold til normalt for tiden. Desuden er andelen af handler, hvor der betales mere end udbudsprisen, høj. Især på sommerhuse.
Annonce

Varde: Andelen af bolighandler, hvor køberne betaler mere end udbudsprisen, stiger. Det skriver Boligsiden, der har lavet en opgørelse.

Ifølge den, har 2020 indtil videre været et ekstraordinært år på boligmarkedet, hvor der bliver givet usædvanligt få afslag.

- Det er en ret markant ændring, der er sket. For hvis vi ser tilbage på første kvartal i 2020, blev der i 78,5 procent af alle villahandler givet et nedslag i pris, imens der kun i 4,7 procent af handlerne blev betalt mere end udbudsprisen. Der er altså sket meget i løbet af ret kort tid, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Der er ikke noget at sige til, at ejendomsmæglerne har haft sved på panden det sidste halve år, for markedet for sommerhuse har været usædvanlig hedt. I dette hjørne af boligmarkedet er andelen af handler med nedslag faldet fra 81,7 procent i første kvartal af 2020 til kun 66,5 procent i tredje kvartal. Samtidig er der sket en fordobling i andelen af sommerhuse, der er solgt til overpris fra 5,5 procent i første kvartal i år til 11,3 procent af alle handlerne i tredje kvartal. Det er et voldsomt spring, som vi ikke har set tidligere, forklarer hun yderligere.

I Varde Kommune blev 2,1 procent af de udbudte villaer solgt til overbud i tredje kvartal af 2016. Det tal lå på 3,4 procent i samme kvartal 2020.

På sommerhusområdet er stigningen af antallet af boliger i overbud mere markant. Således blev 1,2 procent af fritidsboligerne i Varde Kommune i 2016 solgt til overbud. I samme kvartal i 2020 ligger tallet oppe på 5,6 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce