Annonce
Ugeavisen Varde

Det gamle posthus i Varde er klar til en ny ejer

- Om aftenen sidder jeg her i stolen og strikker eller ser fjernsyn. At Storegade er meget befærdet mærker jeg ikke meget til, for der er dobbelte vinduer, og de er lydisolerede. Foto: Malene Wonsbek
Margot Madsen drømmer om at kunne flytte ind i en lille lejlighed i midtbyen. Hendes mand døde i januar 2019 – nu er hun klar til at give nøglerne videre.
Annonce

Varde: - Det er en dejlig lejlighed. Vi har boet her i 12 år, og det har vi været utrolig glade for, siger Margot Madsen og lader blikket glide rundt i opholdsrummet, der består af et åbent køkken, spiseplads og en stor vinkelstue.

Tagterrassen er stor. Den ligger oven på den dobbelte garage, der også tilhører Margots lejlighed. Fra terrassen kan man se ned i Arnbjerg. PR-foto

Dinesen plankegulv af bedste kvalitet løber fra den ene ende til den anden – der er højt til loftet og masser af lys. Spisebordet står tæt ved de høje vinduer, der vender ud mod gården. Her har Margot sin faste plads. Herfra har hun også udsigt til sin store tagterrasse, der er bygget ovenpå den dobbelte garage.

- Husets hjerterum er opholdsrummet, der er delt i stuen ud mod Storegade, køkken og spiseplads, siger Margot Madsen, der glæder sig til at kunne flytte ind i en lille lejlighed, for her er alt for meget plads, når man kun er én. Margot mistede sin mand i januar 2019, og nu er hun klar til at rykke videre. Foto: Malene Wonsbek
Sådan ser det gamle posthus ud. Margot Madsen ejer den største andel der udgør hele stueetagen. Der er i alt fire ejere af huset. PR-foto


Jeg er glad for at have meget plads, men faren er, at man let kommer til at gemme alting.

Margot Madsen ejer af Storegade 24 i Varde


- Om sommeren bor jeg nærmest på terrassen. Den er stor, og jeg har en dejlig udsigt til Arnbjergparken. Vi er fire, der ejer hele bygningen. Lejlighederne er helt adskilte, og jeg har de fleste kvadratmeter, siger Margot om det hus, der inklusive kælder løber op i godt 300 kvadratmeter.

Køkkenet er moderne indrettet med praktisk kogeø, der har et stort gasblus. PR-foto
Annonce

Skønt at bo i midtbyen

Margot og Kaj Madsen flyttede til Varde i 1967, fordi han havde fået job som civilingeniør. Parret købte hus på Brendstrupvej, har siden boet i Slotsgade og inden de flyttede i Storegade, havde de hus i Spigerborgade.

Huset indeholder to badeværelser det ene er med spabad og gulv i skibsplanker. PR-foto

Det gamle posthus

Den store lejlighed i Storegade husede i mange år Varde Posthus. Huset er bygget i 1933. Der var posthus i perioden fra 1934 til 1979. Posthuset blev herefter flyttet til Banegårdspladsen.

Der er 193 kvadratmeter beboelse fordelt på blandt andet fire værelser, et soveværelse og to badeværelser. Desuden er der en dobbelt garage og et værksted. Ovenpå garagen er der indrettet en tagterrasse.

Boligen er til salg hos Home i Varde

- Vi kan godt lide midtbyen, og vi boede faktisk i Spigerborgade i 25 år. Det var et dejligt gammelt hus, men der var alt for meget, vi skulle lave og vedligeholde, derfor besluttede vi at sælge og købe lejligheden her. I 2008, da vi købte, var den fuldstændig nyistandsat, og vi har løbende holdt den ved lige, fortæller Margot, der gerne indrømmer, at hun kommer til at savne de mange kvadratmeter.

Lejligheden har fire rummelige værelser samt soveværelse. Soveværelset er indrettet med et walk-in-closet. PR-foto

- Jeg har to børn, tre børnebørn, ét oldebarn og endnu et på vej. De bor alle i Varde, så jeg bliver boende. Og jeg vil heller ikke flytte fra midtbyen. Nogen tror måske, at her er masser af larm fra Storegade, men der er støjdæmpende vinduer, så trafikken er heller ikke generende, understreger Margot, der synes, at hendes bolig rummer mange muligheder.

Stuen vender ud mod Storegade - som er Vardes mest befærdede vej, men med dobbelte lydisolerede vinduer er det ikke meget man hører til trafikken. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce