Annonce
Ugeavisen Varde

Det gode æble og stammen

Lokalredaktør Dorthe Knudsen. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Den 5. juni er fars dag.

Skal han have et par strømper, en flaske snaps eller en hjemmestrikket jagthue måske? (Sidstnævnte vender jeg tilbage til, og er faktisk i tvivl, om det var til fars dag eller hans fødselsdag, han fik den...)

Uanset - fars dag nærmer sig, og i den anledning har vi bedt Martin Hansen i Kjelst om at reflektere over far-rollen.

Han vil ikke servere alt for sine børn. Manden er godt kendt fra sin tid som slagter i Varde og nu for hjemmelavede oste i Kjelst og en holdning til god mad. Så jeg er sikker på, han også har en holdning til den mad, han serverer for sine børn.

Men her handler det om holdning til ikke at servere alting på det så tit omtalte sølvfad. Hans børn skal selv vise initiativ, og så støtter han dem. Han håber, han lærer dem at være selvstændige og lærer dem, at der skal arbejdes for tingene.

Annonce

De gode jordbær

Jeg gik nysgerrig om bord i artiklen - forældreskab er interessant, når største pige herhjemme lige er fyldt 12 år, og den mindste er halvandet år. For hvilken stamme vil ikke have, at det er et godt æble, der falder ned?

Det er ingen hemmelighed, at jeg deler mange af Martin Hansens holdninger til, hvad børn skal have med sig fra opdragelsen.

Fornylig fik jeg beskeden fra 12-årig: Nå, så må jeg også spise jordbær.

Jeg skulle lige tænke mig om. Nå ja. Dén dag hjalp hun til i haven, og vi hyggede med plantekasser, en kommende (og meget fantastisk) vandmelon og de gode snakke. Den anden dag, hun tænkte på, havde have- og hjælpelysten - igen - været knap så udtalt, og så havde min besked lydt i retning af: Hvis ikke du hjælper til med noget som helst i haven, så kan du jo heller ikke spise jordbærrene, når de er modne.

Annonce

Den gode hue

Tilbage til fars dag.

For jeg har nemlig fået noget af det samme med hjemmefra af min far, som snart fylder 70 år og stadig arbejder på sit værksted. Det lyder gammeldags: Man skal yde, før man kan nyde. Min opdaterede udgave er noget i retning af: Giv den gas og hyg.

I hilsnerne i denne ugeavis til flere fædre i anledning af fars dag får I indblik i flere holdninger til, hvad en god far er for en. Dejlig læsning.

Og så tænker jeg, min fars dags-hilsen skal stå her:

Tak far, fordi du tog den grå, mystisk-strikkede og skæve hue med i hånden, da du gik ud i bilen for at komme på jagt.

Jeg var sikker på - dengang - at du aldrig havde haft en bedre hue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce