Annonce
Ugeavisen Varde

Det nye sundhedscenter i Varde skal også rumme vagtlæge, EKG og blodprøvetagning

Det tidligere hjertecenter i Varde bliver til et sundhedscenter, som også kommer til at rumme regionale tilbud. Blandt andet vagtlæge. Det blev godkendt på regionsrådsmødet forleden. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det skulle gerne blive lettere for borgerne, når det nye sundhedscenter åbner til efteråret i Varde. Regionsrådet har besluttet, at flere af dens funktioner vil flytte med ind i sundhedscentret. En stor dag, lød det fra udvalgsformanden i Varde.

Varde: - Det er jo rigtig rigtig stort.

Ordene kommer fra Tina Agergaard Hansen (V), og de handler om det nye sundhedscenter i Varde. For regionen har besluttet, at den vil samarbejde, så der kommer både vagtlæge og mulighed for at få taget blodprøve og lavet en hjerterytmeundersøgelse i det nye center.


Det er en glædens dag, at det er blevet muligt. Regionen har spillet ind med nogle af de her funktioner, det glæder mig ekstra meget. Det gør da en stor forskel, at man nu kan få taget de her blodprøver i Varde eller en EKG.

Udvalgsformand Tina Agergaard Hansen (V)


Som udvalgsformand for social og sundhed lokalt var det derfor en stor dag. For Varde Kommune har arbejdet på sundhedshuset i nogle år efterhånden. Først en helt stor og dyr plan, der ikke lykkedes. Derefter en mindre model, og den er vedtaget i år af byrådet.

Annonce

En stor forskel

Huset skal rumme den kommunale sygeplejeklinik og en del af Center for Sundhedsfremme, og så bliver der plads til praktiserende læger. Oveni det er regionens tilbud en gevinst:

- Det er en glædens dag, at det er blevet muligt. Regionen har spillet ind med nogle af de her funktioner, det glæder mig ekstra meget. Det gør da en stor forskel, at man nu kan få taget de her blodprøver i Varde eller en EKG. Det, at man får samlet nogle funktioner, kunne jo gøre, at man får tiltrukket flere ting, siger Tina Agergaard Hansen.

Det har hun blandt andet set gode erfaringer med fra Fredericia, hvor man har indrettet noget lignende.

Tina Agergaard Hansen (V) er en glad udvalgsformand. Hun håber stadig på mere samarbejde med regionen i det nye sundhedscenter, og de første skridt med blodprøve, EKG og vagtlæge er hun derfor glad for. Arkivfoto: John Randeris

Det er planen, at det nye sundhedscenter åbner til efteråret. Inden da er der ombygning, som skal gøre huset klar til de forskellige opgaver. Blandt andet gøres der plads til fire praktiserende læger.

Varde Kommune er i dialog med en lægeklinik og en speciallæge om at flytte ind i sundhedscentret.

Annonce

Endnu mere ønskes

Varde Kommune har haft dialog med regionen om samarbejde siden den store model:

- Kunne I se jer selv ind i sådan et hus? Hvilke funktioner kunne det være? Vi har haft en løbende dialog, og nu har vi landet det her i første omgang. Røntgen, mener jeg faktisk også, der kommer, siger Tina Agergaard Hansen.

Måske mere undervejs

Varde Byråd har besluttet at leje omkring 1500 kvadratmeter i hjertecentret til sundhedscentret.

På byrådsmødet i januar blev det allerede antydet fra flere sider, at der kan blive behov for at leje mere plads.

Før huset kan tages i brug, skal der bygges om. Til kommunens formål er der bevilget 5,1 millioner kroner til ombygning.

Den regionale udvalgsformand for det nære sundhedsvæsen, Bo Libergren, har da også for et år siden luftet tanken om røntgen på stedet. Men i første omgang ser det ud til at være psykiatrien, som region og kommune arbejder videre med. I den pressemeddelelse, som regionen og Varde Kommune har sendt ud, er det område nævnt specifikt for den styregruppe, som er nedsat til at se på mere samarbejde i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce