Annonce
Ugeavisen Varde

Det vestjyske volleymirakel blev fejret: Så fik de endelig deres sølvmedaljer

Borgmester Erik Buhl (V) uddeler medaljerne. Det er kulturudvalgsformand Mads Sørensen, der bærer bakken med medaljer. Foto: Jacob Schultz
Det blev ved en skrivebordsafgørelse, at NUIF's volleyherrer fik sølvmedalje i volleyligaen. Fredag blev de fejret på rådhuset og fik endelig medaljerne om halsen.
Annonce

Nordenskov/Varde: Det er en næsten ufattelig udvikling, der har været på Nordenskovs volleyhold i de seks år, hvor Søren Gregersen har spillet på holdet.

- Det har været sjovt at se, hvordan det er gået fra bajervolley til noget seriøst, siger han.

Volleyballklubben NUIF fra Nordenskov rykkede i sidste sæson op i landets førende liga i volleyball og tog allerede i år DM-sølvet. Det blev fejret fredag på Varde Rådhus med medaljeoverrækkelse og bobler i glasset. Foto: Jacob Schultz

Holdet fik ikke kun kæmpet sig op i volleyligaen. Nu er han klar til at få beviset på, at NUIF Volley er blandt Danmarks bedste volleyhold. Her på rådhuset i Varde skal holdet hyldes, og de får den sølvmedalje, som holdet blev tildelt i foråret.

På grund af coronakrisen blev semifinalerne og finalen aldrig spillet, men holdet blev tildelt sølvmedaljen på baggrund af resultaterne op til og med kvartfinalerne.

Volleyballklubben NUIF fra Nordenskov rykkede i sidste sæson op i landets førende liga i volleyball og tog allerede i år DM-sølvet. Det blev fejret fredag på Varde Rådhus med medaljeoverrækkelse og bobler i glasset. Foto: Jacob Schultz

Emil Brik har været på førsteholdet i omkring tre år, og selvom han ærgrer sig over sæsonens afslutning, så finder han det fortjent, at holdet får medaljen.

- Vi havde nok kæmpet os til en medalje, siger han.

Hverken han eller Søren Gregersen vil afvise, at det også kunne være blevet til guld.

Annonce

Champagne og kage

Inde i kantinen bliver både spillere, ny træner, ildsjæle og påhæng budt på champagne og en særlig kage, som kommunen kun serverer ved specielle lejligheder.

- I har virkelig præsteret noget ud over det sædvanlige, siger borgmester Erik Buhl (V).

NUIF Volley

  1. Da Nordenskovs volleyhold begyndte at tale om at rykke op i ligaen, var der lang vej til målet.
  2. I foråret 2018 lykkedes det dog at komme med i ligaen. Klubben satsede stort og hentede, med hjælp fra lokale sponsorer, en udenlandsk træner og flere nye, udenlandske spillere.
  3. Nu har holdet allerede i sin anden sæson fået en sølvmedalje - dog under noget specielle omstændigheder.

Mads Sørensen (V), formand for Udvalget for Kultur og Fritid, bemærker, at holdet har kæmpet sig til sølv, selvom der kun er 289 volleyspillere i 12 foreninger i Varde Kommune. Til sammenligning er der 1639 volleyspillere i 24 volleyklubber i Aarhus, bemærker han.

De udenlandske spillere har også del i æren og skulle derfor også have en sølvmedalje rundt om halsen. Så når de nu ikke kunne være i Danmark, så måtte en lille flok tage spillertrøjer og masker på. Foto: Jacob Schultz

Morten Refsgaard, der er økonomiansvarlig i Volleyball Danmark og bosat i Varde, holder også tale:

- I er blevet betragtet som den nye dreng i klassen. Hvem er Nordenskov? Hvor ligger Nordenskov? siger han og påpeger, at NUIF Volley ikke kun har haft sportslig succes:

- Jeg tror, der er mange klubber, der kigger misundeligt på jeres tilskuertal.

Annonce

Hårdt arbejde

Der bliver ikke drukket mange bajere på volleyholdet længere. Succesen har krævet hårdt arbejde, fortæller Søren Gregersen og Emil Brik.

Der blev taget mange billeder, da holdet stillede sig op med medaljerne om halsen. Foto: Jacob Schultz

I sidste sæson var der i en typisk uge fem træninger, tre styrketræninger og én kamp.

- Al min fritid går med volleyball, siger Søren Gregersen, der til dagligt er tømrer.

Han tror på guldmedaljen i næste sæson:

- Det er det, vi håber på og sigter efter.

Borgmester Erik Buhl (V) holder tale for volleyholdet. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce